Taidepiste

Taideyliopiston kaikille avoimessa tapahtumasarjassa tarkastellaan yhteiskunnallisia ilmiöitä taiteen ja monialaisen keskustelun kautta.

Tanssija Teatterikorkeakoulussa

Mikä on Taidepiste?

Taidepiste on Taideyliopiston uusi, kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Taidepiste järjestetään kerran kuussa Musiikkitalon Päälämpiössä syyskuusta 2020 alkaen.

Taidepisteessä käydään tasavertaista, lämmintä ja kunnioittavaa keskustelua, jossa myötätunto lisää rehellisyyttä ja rehellisyys myötätuntoa. Ääneen ja esille pääsee vaihtuva joukko taiteilijoita, sekä eri alojen ja aiheiden asiantuntijoita. Tasavertaiseen keskusteluun kutsutaan myös yleisö, jokainen, jolla on jotakin sanottavaa. Taidepisteen tavoitteena on tehdä tilaa monialaisille kohtaamisille ajankohtaisten ja tärkeiden ilmiöiden äärellä.

Taide auttaa meitä näkemään toisenlaisia maailmoja ja sen avulla on helpompi keskittyä vaikeimpiinkin asioihin. Tästä syystä kaikkiin iltoihin kuuluu myös musiikkia, kuvataidetta, teatteria, tanssia, runoutta tai performanssitaidetta, joka osaltaan jatkaa keskustelua illan teemasta.

Taidepisteen toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö.


Syksyn 2020 ohjelma

Kaikki Taidepisteet näytetään suorana Taideyliopiston YouTube-kanavalla, joten voit halutessasi osallistua tulematta paikan päälle.

3.9.2020: Radikaali laulu. Miten musiikki ruokkii kumouksellista unelmaa?

klo 16.30—18.00
Musiikkitalon Päälämpiö ja Kansalaistori

Keskustelemassa rap-artisti Karri Paleface Miettinen, musiikinhistorian tutkija Saijaleena Rantanen sekä kansanmuusikko ja musiikkitoimittaja Amanda Kauranne. Esiintymässä Paleface & Laulava Unioni.

28.9.2020: Esikuvat ja mahdollisuudet

klo 17.30—19.00
Musiikkitalon Päälämpiö

Keskustelemassa kirjailija Silvia Hosseini, kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi ja tanssin opiskelija Sofia Charifi. Illan taideosuus vahvistetaan myöhemmin.


Mitä sinä haluaisit kokea Taidepisteessä?

Kenen pitäisi puhua Taidepisteessä, ja mistä? Millä teoksella tai esityksellä haluaisit herättää keskustelua?

Voit nyt ehdottaa puheenaiheita, tapahtumateemoja, omia tai muiden esityksiä ja teoksia, taiteilijoita, tutkijoita tai muita mielenkiintoisia vieraita Taidepisteeseen. Kaikille esiintyjille ja keskustelijoille maksetaan palkkio.

Lisätiedot

    • Maija Grönqvist

    • Suunnittelija, Y/Yhteiset_vi, Taideyliopisto
    • +358504759645
    • maija.gronqvist@uniarts.fi