Taidepiste

Taideyliopiston kaikille avoimessa tapahtumasarjassa tarkastellaan yhteiskunnallisia ilmiöitä taiteen ja monialaisen keskustelun kautta.

Taidepiste-tapahtumassa mikrofoneja istuimella

Mikä on Taidepiste?

Taidepiste on Taideyliopiston uusi, kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Taidepiste järjestetään kerran kuussa Musiikkitalon Päälämpiössä ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla syyskuusta 2020 alkaen.

Taidepisteessä käydään tasavertaista, lämmintä ja kunnioittavaa keskustelua, jossa myötätunto lisää rehellisyyttä ja rehellisyys myötätuntoa. Ääneen ja esille pääsee vaihtuva joukko taiteilijoita, sekä eri alojen ja aiheiden asiantuntijoita. Tasavertaiseen keskusteluun kutsutaan myös yleisö, jokainen, jolla on jotakin sanottavaa. Taidepisteen tavoitteena on tehdä tilaa monialaisille kohtaamisille ajankohtaisten ja tärkeiden ilmiöiden äärellä.

Taide auttaa meitä näkemään toisenlaisia maailmoja ja sen avulla on helpompi keskittyä vaikeimpiinkin asioihin. Tästä syystä kaikkiin iltoihin kuuluu myös musiikkia, kuvataidetta, teatteria, tanssia, runoutta tai performanssitaidetta, joka osaltaan jatkaa keskustelua illan teemasta.

Taidepisteen toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö.

Vuonna 2021 Taidepiste on mukana Ylen ja Erätauko-säätiön koordinoimassa Hyvin sanottu -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kohottaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun.


Tulevat tapahtumat

10.5.2021: Pilaako liika sensitiivisyys taiteen?

17.30–19.00
Katso suorana Youtubessa

Toukokuun Taidepisteessä sensitiivisyydestä taiteen tekemisessä ja opettamisessa keskustelevat dramaturgi ja näytelmäkirjailija Ilja Lehtinen, yliopistonlehtori Leena-Maija Rossi, näyttelijä Miiko Toiviainen sekä Taideyliopiston esitystaiteen ja -teorian opiskelija Suvi Tuominen. Keskustelua vetää yrittäjä Anna Moilanen. Osana tapahtumaa kuullaan otteita Silvia Hosseinin tuoreesta esseekokoelmasta Tie, totuus ja kuolema (Gummerus) kirjailijan itsensä lukemana.

7.6.2021: Tilaa kasvaa – Nuorten pärjääminen ja harrastusten merkityksellisyys

Lisätietoa tapahtumasta päivitetään verkkosivulle huhtikuussa.


Menneet tapahtumat

12.4.2021: Ilmastotoivo

1.3.2021: Classical music and diversity – is everyone welcome?

28.1.2021: Musiikinlajit ja yhteiskunta

14.12.2020: Miksi hitaus ja vaivannäkö kannattaa?

16.11.2020: Sotiluus ja väkivallan tabut

19.10.2020: Lasten valtasuhteet

28.9.2020: Esikuvat ja mahdollisuudet

3.9.2020: Radikaali laulu – Miten musiikki ruokkii kumouksellista unelmaa?


Taidepiste siirtyy toistaiseksi verkkoon

Koronatilanteesta johtuen Taidepiste-tapahtumat järjestetään toistaiseksi ilman paikalla olevaa yleisöä. Tapahtumat näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla ja Instagram-tilillä @uniartshelsinki. Laadukkaita tapahtumatallenteita Taidepisteestä voi katsoa Taideyliopiston Youtube-kanavalla myös jälkikäteen.

Taidepiste on Taideyliopiston uusi, kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Taidepiste järjestetään kerran kuussa Musiikkitalon Päälämpiössä ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö.


Pysy kärryillä – tilaa uutiskirje!

Seuraavista Taidepiste-keskusteluista saat tietoa tilaamalla Taidepisteen uutiskirjeen. Kokoamme kuudesti vuodessa ilmestyvään uutiskirjeeseen ajankohtaisimmat puheenvuorot, parhaat artikkelit sekä kuumimmat tapahtumatärpit.

Kysy lisää Taidepisteestä

    • Maija Grönqvist

    • Suunnittelija, Y/Yhteiset_vi, Taideyliopisto
    • +358504759645