Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa https://www.uniarts.fi/ ja on laadittu 20.6.2023. Sivuston saavutettavuus on arvioitu ulkopuolisen toimijan tekemällä manuaalisella auditoinnilla, ja selostetta on täydennetty Siteimprove-työkalun avulla.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Verkkosivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen

Puutteita otsikoinnissa

Osalla sivuista saattaa olla puutteita otsikoinnissa (mm. tyhjiä otsikoita).

Saavutettavuusvaatimus, joka ei täyty: 1.3.1 Informaatio ja suhteet

Epäselviä linkkitekstejä ja puutteita linkeissä

Samaa linkkitekstiä on osalla sivuista käytetty viittaamaan useampaan eri kohteeseen, tai linkkitekstin tarkoitus ei ole kaikissa tilanteissa yksiselitteinen.

Saavutettavuusvaatimus, joka ei täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Joidenkin linkkien näkyvä nimi ei täsmää sen saavutettavaan nimeen. Nämä koskevat suurelta osin puhenlinnumeroita ja sähköpostiosoitteita ja pyrimme korjaamaan puutteen osana sivuston jatkokehitystä.

Saavutettavuusvaatimus, joka ei täyty: 2.5.3 Nimilappu nimessä

Joiltain linkeiltä puuttuu tekstivastine. Suurin osa näistä ilmenee virhelyöntien kaltaisen ongelman johdosta sisällönsyötössä. Korjaamme niitä sivustolta sitä mukaa kun huomaamme ne laaduntarkistustoimenpiteiden yhteydessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa), 2.4.9 Linkin tarkoitus (vain linkistä), 4.1.2 Nimi, rooli, arvo

Puutteita videoiden saavutettavuudessa

Sivustolla olevista videoista, muun muassa etusivulla, puuttuu kuvailutulkkaus.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.2.3 Kuvailutulkkaus tai mediavastine (tallennettu) ja 1.2.5 Kuvailutulkkaus tai mediavastine (tallennettu)

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Osalla sivuista olevissa karttaupotteissa on saavuttettavuuspuutteita. Sijaintitiedot ovat saatavilla samalla sivulla myös saavutettavassa muodossa tekstinä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

Lähetä palaute osoitteeseen verkkosisallot@uniarts.fi. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000