Teatterikorkeakoulu

Tarjoamme ylintä esittävien taiteiden ja kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Teatterikorkeakoulu on yksi Taideyliopiston kolmesta akatemiasta.

Esittely

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tarjoaa esittävien taiteiden ja kirjoittamisen koulutusta kandidaatin tutkinnosta tohtoritasolle. Voit opiskella meillä valo- tai äänisuunnittelua, lavastusta, tanssia, koreografiaa, teatteri- tai tanssipedagogiikkaa, näyttelijäntaidetta, ohjausta, dramaturgiaa, esitystaidetta ja kirjoittamista.

Teatterikorkeakoulussa opiskelet ammattimaisissa puitteissa ja opettajinasi toimivat alansa parhaat asiantuntijat. Teemme korkeatasoista tutkimusta esittävien taiteiden aloilla ja olemme verkostoituneet niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Yhteystiedot

teak.info@uniarts.fi

Hakijapalvelut
teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

Puh. (vaihde) 0294 47 2000

PL 20
00097 Taideyliopisto

Teatterikorkeakoulun esitystilat

Opiskelu

Meillä kasvat oman luovan identiteettisi tuntevaksi ja alaasi uudistavaksi esittävien taiteiden ammattilaiseksi. Koulutusohjelmissa vierailee vakituisen opettajakunnan ohella säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. Lisäksi voit sisällyttää tutkintoosi kansainvälistymisjakson, joka voi olla esimerkiksi opiskelijavaihto tai ulkomaan harjoittelu.

Esitykset

Esitykset ja esiintyminen ovat opintojemme ytimessä. Teatterikorkeakoulussa on vuosittain lähes 50 ensi-iltaa, jotka ovat yleisölle avoimia. Tervetuloa!

Tutkimus

Teemme tutkimusta esittävien taiteiden ja kirjoittamisen aloilla. Tohtorikoulutuksesta vastaa Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke.

Dekaanit

Professorit ja koulutusohjelmajohtajat

Tutustu Teatterikorkeakoulun henkilökuntaan

Alumnit ja valmistuneet

Uutisia