Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Teatterikorkeakoulu

Tarjoamme ylintä esittävien taiteiden ja kirjoittamisen koulutusta Suomessa.

Three persons in a bright and spacious rehearsal room. Two are wearing costumes, third person is holding wires of lighting equipment.
Veikko Kähkönen

Esittely

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tarjoaa esittävien taiteiden koulutusta kandidaatin tutkinnosta tohtoritasolle. Meiltä voit valmistua valo- tai äänisuunnittelijaksi, tanssijaksi, koreografiksi, teatteri- tai tanssialan pedagogiksi, näyttelijäksi, ohjaajaksi, dramaturgiksi tai esitystaiteilijaksi. Tarjoamme myös kirjoittamisen koulutusta sekä ruotsinkielistä näyttelijäntaiteen koulutusta.

Teatterikorkeakoulussa taide, esitys, koulutus ja tutkimus ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Kaikki lähtee taitojen kartuttamisesta, mutta päämääränä on opiskelijan ajattelun kehittäminen ja taiteilijaksi kasvu.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa esitykset ovat merkittävä osa opetuksen ja tutkimuksen ydintä, ja siksi myös osa tutkintovaatimuksia. Ne ovat opiskelijoillemme taiteen tekemisen työkalu, tutkimusväline ja tekemällä oppimisen paikka.

Teatterikorkeakoululla on vuosittain noin 50 ensi-iltaa, joista valtaosa on julkisia. Niitä pääsee katsomaan ostamalla lipun Teatterikorkeakoulun lipunmyynnistä.

Yhteystiedot

teak.info@uniarts.fi

Hakijapalvelut
teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

Puh. (vaihde) 0294 47 2000

PL 20
00097 Taideyliopisto

Opiskelu

Teatterikorkeakoulussa opetusta tarjoavat sen 14 koulutusohjelmaa sekä yhteisen opetuksen keskus. Tutustu koulutustarjontaan ja hakemiseen.

Tutkimus

Teatterikorkeakoulu on edelläkävijä esittävien taiteiden taiteellisessa tutkimuksessa. Tutkimuksestamme vastaa esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke.

Taiteellinen toiminta ja tapahtumat

Esitykset ovat opiskelijoillemme taiteen tekemisen työkalu, tutkimusväline ja tekemällä oppimisen paikka.

Dekaanit

Professorit ja koulutusohjelmajohtajat

Alumnit ja valmistuneet

Kansainvälisyys

Teatterikorkeakoulu osallistuu aktiivisesti kansainvälisten verkostojen toimintaan ja erilaisiin yhteistyöprojekteihin, joilla kehitämme koulutusta, taiteellista toimintaa ja tutkimusta.

Visiting Experts -luentosarja

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun luentosarjassa kutsutaan puhujiksi eri taiteen- ja tieteenalojen kansainvälisiä asiantuntijoita.

  • Aiemmat vierailijat

    Visiting Experts -luentosarja käynnistyi vuonna 2019, jolloin vierailijoina olivat Paul O’Neill, David Burrows ja Simon O’Sullivan, Jaana Parviainen ja André Lepecki. Vuonna 2020 vierailijoina olivat Nora Sternfeld ja Adrian Heathfield, Kon­stan­tina Georgelou ja Efrosini Pro­topapa, Su­sanna Lind­berg sekä Niko­laus Müller-Schöll.

Historia

Lue Teatterikorkeakoulun historiasta ja kolmen akatemian yhdistymisestä Taideyliopistoksi.

Uutisia