Kookos

Teatterikorkeakoulun perinteikäs päärakennus Sörnäisten kampuksella tarjoaa monipuoliset tilat teatterin ja tanssin opetukselle sekä opiskelijoiden esityksille.

Haapaniemenkadulla sijaitsevassa Kookos-rakennuksessa on tiloja tanssin ja teatterin opetukselle ja harjoittelulle sekä neljä studiota Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden esityksiä varten. Teatterikorkeakoulu on yksi Helsingin aktiivisimmista teatterin ja tanssin tapahtumajärjestäjistä.

Tiloissa sijaitsee myös kaikille avoin yliopiston kirjasto, joka on teatterin sekä tanssin opetuksen ja tutkimuksen eri taiteenaloille erikoistunut taidekirjasto. Opiskelija- ja henkilökuntaravintola Fazer Food & Co tarjoaa edullista aamiaista, lounasta ja välipalaa.

Kookos-rakennuksesta on esteetön kulkuyhteys Kuvataideakatemian päärakennus Myllyyn.

Haapaniemenkadun ja Sörnäisten rantatien kulmassa sijaitseva Kookos-rakennus valmistui vuonna 1912 kookosrasvasta saippuaa ja margariinia valmistaneen Kokos Oy:n tehtaaksi. Tehdasrakennuksen suunnitteli arkkitehti Albert Nyberg. Vuonna 1926 rakennus tuli Kone Oy:n käyttöön ja se rakennettiin yrityksen pääkonttoriksi ja hissitehtaaksi. Sittemmin tiloissa oli mm. pienteollisuutta, korjausverstaita, varastoja, tehtaan myymälöitä, toimistoja ja kuntosali. Rakennus oli tyhjillään 1990-luvun alusta. Helsinki-seura ja Rakennustaiteellinen seura ajoivat vahvasti rakennuksen suojelua purkamisen sijaan. Vuonna 1990 Oranssi-liike valtasi rakennuksen ja myös tämä oli merkittävää säilymisen kannalta. Merita Kiinteistöt Oy:n omistukseen kiinteistö tuli Hakan konkurssin jälkeen keväällä 1996. Teatterikorkeakoulu muutti rakennukseen vuonna 2000 ja tilat remontoitiin teatterin ja tanssin opiskelijoiden käyttöön.

Teatterikorkeakoulun lipunmyynti

Kooksessa sijaitsee Teatterikorkeakoulun lipunmyyntipiste, joka aukeaa 1 tunti ennen esityksen alkua.

Lipunmyynnin yhteystiedot:

teak.lipunmyynti@uniarts.fi
+358 400 792 005 (puhelimella saa yhteyden 1 tunti ennen ensimmäisen esityksen alkua)

Tilat ja toiminnat

Ravintola Kookos
Sörnäisten kampuskirjasto
Kuvataideakatemian päärakennus Mylly
Sörnäisten kampus

Osoite

Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, Suomi

Aukioloajat

ma-pe 8-22

la 10-18

su 10-17

Portti suljetaan tunti ennen talon kiinnimenoa. Kulkutunnisteet lakkaavat toimimasta puoli tuntia ennen talon kiinnimenoa. Vahtimestarit tavoitettavissa Kookoksen infopisteeltä aukioloaikoina.

Yhteystiedot


Vahtimestarit tavoitat sähköpostista: teakvahtimestarit@uniartsfi.onmicrosoft.com ja numerosta 0294 47 4407

Voit myös ottaa yhteyttä osoitteella: teak.info@uniarts.fi

Esteettömyys

Rakennus on esteetön ja eri kerroksiin pääsee kulkemaan hissillä. Rakennuksen pääsisäänkäynti on 235cm leveä ja kynnyksetön. Julkisten kulkuvälineiden lähimmät pysäkit ovat 100 metriä pääsisäänkäynnistä. Haapaniemenkadulla on joitain maksullisia kaupungin pysäköintipaikkoja. Rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta löytyy esteetön wc. Esitysten kohdalla on hyvä varmistaa esityskohtaisesti mahdollisuus pyörätuolipaikkaan.

Sijainti kartalla