Sibelius-Akatemia

Olemme yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista ja annamme musiikin alan ylintä opetusta Suomessa.

Viisi nuorta henkilöä istuvat kapean käytävän lattialla, joka on punainen. Henkilöillä on käsissään puhallinsoittimia, osa puhaltaa niihin.
Veikko Kähkönen

Esittely

Perinteikäs Sibelius-Akatemia on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka, jonka kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Vuodesta 2013 Sibelius-Akatemia on ollut osa Taideyliopistoa. Sen kaikkea toimintaa yhdistää rakkaus musiikkiin ja tinkimätön tekemisen palo.

Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Olemme yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista ja kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu noin 1 500 musiikinopiskelijan ja 500 opettajan luova yhteisö. Kotimaassa toimimme Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella. 

Opiskelun ytimessä on kasvaa oman luovan identiteettinsä tuntevaksi muusikoksi. Instrumentin hallinnan lisäksi haluamme kasvattaa opiskelijan taiteellista ja tiedollista osaamista ja tarjota valmiudet myös soveltaa osaamistaan erilaisissa yhteyksissä työelämässä. Opiskelija voi keskittyä yhteen pitkälle erikoistavaan alueeseen tai hankkia laaja-alaisempaa osaamista.

Sibelius-Akatemiassa tutkimus ja musiikin käytännöt ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa. Tutkimuksen kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa musiikin tekeminen, esittäminen ja vastaanottaminen, opettaminen ja oppiminen, musiikillisten käytäntöjen historia ja musiikin rakenteet, musiikin ja mielen suhde ja musiikillinen vuorovaikutus, musiikin filosofia ja estetiikka sekä musiikin ja yleisön ja yhteiskunnan vuorovaikutus.

Taiteellinen toiminta on osa opetuksemme ydintä ja opiskelijoiden taiteilijaksi kasvamista. Koulutuksessa opiskelija saa kokemusta konserttien taiteellisesta ja käytännöllisestä suunnittelusta ja toteutuksesta, erilaisista esiintymisareenoista ja esitysmuodoista sekä vuorovaikutuksesta erilaisten yleisöjen kanssa. Julkiset konsertit ovat taiteellisen toimintamme näyteikkuna. Vuosittain konsertteja on noin 600, ja ne muodostavat huomattavan osan pääkaupunkiseudun konserttitarjonnasta. 

Yhteystiedot

siba.info@uniarts.fi

Hakijapalvelut
siba.hakijapalvelut@uniarts.fi

Opintopalvelut
siba.opintopalvelut@uniarts.fi

Postiosoite
Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Opiskelu

Meillä voi suorittaa musiikin kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnon. Tarjoamme myös nuoriso- ja aikuiskoulutusta.

Tutkimus

Sibelius-Akatemiassa tutkimus ja musiikin käytännöt ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa.

Taiteellinen toiminta ja tapahtumat

Taiteellinen toimintamme huipentuu julkisiin konsertteihin, joista valtaosa järjestetään Helsingin Musiikkitalossa.

Kansainvälinen Sibelius-Akatemia

Kansainvälinen toiminta näkyy arjessamme ja kattaa sekä tutkimus-, opetus- että konserttitoiminnan eri tasoilla.

Tee yhteistyötä kanssamme

 • Kolmisointu

  Kolmisointu-yhteistyössä järjestetään mm. musiikkiohjelmaa ja koulutusta Järvenpään kaupungin ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa.

 • Friends of Sibelius Academy

  The Friends of Sibelius Academy on Yhdysvalloissa toimiva säätiö, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi Sibelius-Akatemian hankkeita ja taiteellista tarjontaa

 • Sibelius-Akatemian ystävät ry

  Sibelius-Akatemian ystävät on yhteisö sinulle, joka olet kiinnostunut Sibelius-Akatemian konserttitarjonnasta, opetuksesta ja tutkimuksesta.

Tilat ja yksiköt

Dekaanit

  • Emilie Gardberg

  • Dekaani
   Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
  • Yhteydenotot johdon assistentin kautta: +358 50 339 0990
  • Olli-Pekka Martikainen

  • Varadekaani,
   Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
  • +358407104281
  • Markus Utrio

  • Varadekaani, Klassisen musiikin osasto, Sibelius-Akatemia
  • +358504013455
  • Juha Ojala

  • Varadekaani, Tutkimus ja tohtorikoulutus, Sibelius-Akatemia
  • +358504775510