Sibelius-Akatemia

Olemme yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista ja annamme musiikin alan ylintä opetusta Suomessa.

Viisi nuorta henkilöä istuvat kapean käytävän lattialla, joka on punainen. Henkilöillä on käsissään puhallinsoittimia, osa puhaltaa niihin.
Veikko Kähkönen

Esittely

Perinteikäs, kansainvälisesti arvostettu Sibelius-Akatemia on kouluttanut tuhansia taiteilijoita ja musiikin asiantuntijoita vuodesta 1882. Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Toimintamme ytimessä on tinkimätön tekemisen palo ja rakkaus musiikkiin. Olemme vuosittain sijoittuneet maailman parhaiden esittävien taiteiden korkeakoulujen joukkoon (QS World University Rankings by Subject).  

Toimintamme kulmakiviä ovat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Olemme yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista ja noin 1 400 opiskelijan ja 500 opettajan kansainvälinen yhteisö.  

Opiskelun ytimessä on kasvaa oman luovan identiteettinsä tuntevaksi taiteen ammattilaiseksi. Vahvistamme opiskelijan taiteellista ja tiedollista osaamista sekä tarjoamme valmiuksia työelämään. Yksilöllisillä opintopoluillaan opiskelijat voivat sekä syventyä yhdelle erikoistuneelle osa-alueelle että kehittää monipuolista taiteen ammattilaisuutta.  

Tutkimus ja musiikin käytännöt ovat meillä tiiviissä vuorovaikutuksessa. Tutkimuksemme kohteita ovat muun muassa musiikin tekeminen, esittäminen, vastaanottaminen, opettaminen ja oppiminen, musiikillisten käytäntöjen historia ja musiikin rakenteet, musiikillinen vuorovaikutus, musiikin filosofia ja estetiikka sekä musiikin, yleisön ja yhteiskunnan vuorovaikutus.  

Julkiset konsertit ovat oleellinen osa opiskelijoidemme kasvua taiteilijoiksi. Taiteellisen toimintamme näyteikkunoina ovat noin tuhat vuosittaista konserttia ja muuta tapahtumaa, joita järjestämme Helsingin kulttuurielämän ytimessä Musiikkitalossa. 

Yhteystiedot

siba.info@uniarts.fi

Hakijapalvelut
siba.hakijapalvelut@uniarts.fi

Opintopalvelut
siba.opintopalvelut@uniarts.fi

Postiosoite
Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Opiskelu

Meillä voi suorittaa musiikin kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnon. Tarjoamme myös nuoriso- ja aikuiskoulutusta.

Tutkimus

Sibelius-Akatemiassa tutkimus ja musiikin käytännöt ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa.

Taiteellinen toiminta ja tapahtumat

Taiteellinen toimintamme huipentuu julkisiin konsertteihin, joista valtaosa järjestetään Helsingin Musiikkitalossa.

Kansainvälinen Sibelius-Akatemia

Kansainvälinen toiminta näkyy arjessamme ja kattaa sekä tutkimus-, opetus- että konserttitoiminnan eri tasoilla.

Tee yhteistyötä kanssamme

  • Kolmisointu

    Kolmisointu-yhteistyössä järjestetään mm. musiikkiohjelmaa ja koulutusta Järvenpään kaupungin ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa.

  • Friends of Sibelius Academy

    The Friends of Sibelius Academy on Yhdysvalloissa toimiva säätiö, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi Sibelius-Akatemian hankkeita ja taiteellista tarjontaa

  • Sibelius-Akatemian ystävät ry

    Sibelius-Akatemian ystävät on yhteisö sinulle, joka olet kiinnostunut Sibelius-Akatemian konserttitarjonnasta, opetuksesta ja tutkimuksesta.

Tilat ja yksiköt

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Pysy ajan tasalla yhteisömme jokapäiväisestä arjesta ja seikkailuista seuraamalla meitä sosiaalisen median kanavissa!