Sibelius-Akatemia

Olemme yksi Euroopan suurimmista musiikkiakatemioista ja tarjoamme ylintä musiikin alan koulutusta Suomessa. Sibelius-Akatemia on yksi Taideyliopiston kolmesta akatemiasta.

Esittely

Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-Akatemia on kouluttanut maailmanluokan taiteilijoita ja monipuolisia musiikin ammattilaisia jo vuodesta 1882. Toimintamme ytimessä on tinkimätön tekemisen palo ja rakkaus musiikkiin. Olemme vuosittain sijoittuneet alamme parhaiden oppilaitosten joukkoon (QS World University Rankings by Subject).

Tarjoamme korkeatasoista opetusta klassisessa musiikissa, jazzissa, kansanmusiikissa, Global musicissa ja kirkkomusiikissa. Meillä voi opiskella myös musiikkiteknologiaa, musiikkikasvatusta, sävellystä ja musiikinteoriaa, kulttuurista musiikintutkimus​ta​ sekä taidejohtamista ja yrittäjyyttä.

Opiskelijoillamme on tilaa kasvaa omannäköisiksi taiteen ammattilaisiksi moninaisuutta ja yhteenkuuluvuutta arvostavassa ympäristössä nuorisokoulutuksesta aina tohtoriopintoihin asti. Kansainväliseen yhteisöömme kuuluu noin 1 400 opiskelijaa ja 500 opettajaa Suomesta ja maailmalta.​ Uraauurtava tutkimus ja musiikin käytäntöjen kehittäminen ovat meillä tiiviissä vuorovaikutuksessa.

Opiskelu

Meillä voi suorittaa musiikin kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnon. Tarjoamme myös nuoriso- ja aikuiskoulutusta.

Tutkimus

Olemme edelläkävijöitä taiteellisen tutkimuksen alalla. Musiikin tohtoriopinnot antavat opiskelijoille valmiudet itsenäiseen taiteelliseen tutkimukseen.

Konsertit ja tapahtumat

Taiteellinen toimintamme huipentuu julkisiin konsertteihin, joista valtaosa järjestetään Helsingin Musiikkitalossa.

Kansainvälinen Sibelius-Akatemia

Kansainvälinen toiminta näkyy arjessamme ja kattaa sekä tutkimus-, opetus- että konserttitoiminnan eri tasoilla.

Tee yhteistyötä kanssamme

  • Kolmisointu

    Kolmisointu-yhteistyössä järjestetään mm. musiikkiohjelmaa ja koulutusta Järvenpään kaupungin ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa.

Tilat ja yksiköt

Aineryhmä- ja koulutusohjelmajohtajat

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Pysy ajan tasalla yhteisömme jokapäiväisestä arjesta ja seikkailuista seuraamalla meitä sosiaalisen median kanavissa!