Suomalaisen klassisen musiikin maailmanvalloitus jatkuu: Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri esiintyy maailman suurimmalla klassisen musiikin BBC Proms -festivaalilla

Orkesteri saa kunnian esiintyä festivaaleilla neljäntenä suomalaisena sinfoniaorkesterina tapahtuman historiassa.

Minna Hatinen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja maailman parhaimmaksi musiikkiyliopistoksi arvioidun Royal College of Musicin opiskelijat soittavat korkeatasoisessa yhteisorkesterissa Proms-festivaalilla 25.8.2024 Lontoossa ja Helsingin juhlaviikkojen päätöskonsertissa 1.9.2024 Musiikkitalon Konserttisalissa. Suomalaisista sinfoniaorkestereista BBC Proms -festivaalilla ovat ennen tätä yhteistyötä esiintyneet Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri sekä Sinfonia Lahti.  

Orkesteria johtaa Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori, BBC Symphony Orchestran ylikapellimestari Sakari Oramo. Konserteissa kuullaan Jean Sibeliuksen Skogsrået Op. 15, Gustav Holstin Planeetat sekä BBC:n tilausteos Lara Poen Laulut maaseudulta, jonka solistina laulaa sopraano Anu Komsi.  

”Olen todella iloinen, että BBC Proms otti konsertin ohjelmaansa. Nuorille muusikoille esiintyminen yhdellä maailman johtavista areenoista, Royal Albert Hallissa, on varmasti unohtumaton ja silmiä sekä korvia avaava kokemus. Odotan uteliaana, minkälaista synergiaa opiskelijoiden kesken syntyy”, Oramo sanoo. 

Suomalainen musiikki myötätuulessa Britanniassa 

Vierailu Proms-festivaalilla on yksi Sibelius-Akatemian vuoden 2024 huipputapahtumista. BBC Proms on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista klassisen musiikin festivaaleista.  

”Se on ainutlaatuinen estradi, jolla myös suomalainen musiikki ja musiikillinen osaaminen ovat löytäneet paikkansa. Suomalaisella musiikkikoulutuksella ja erityisesti kapellimestareilla onkin vankka asema Ison-Britannian klassisen musiikin yleisön keskuudessa”, Sibelius-Akatemian dekaani Emilie Gardberg sanoo.

“Suomi ei olisi musiikin ihmemaa ilman kansainvälisiä kontakteja. Tämä yhteistyö on osoitus Sibelius-Akatemian kansainvälisestä vetovoimasta, ja osaajiemme kansainväliset urat nostavat koko Suomen uskottavuutta”, Gardberg summaa. 

Sibelius-Akatemian yhteistyötä Royal College of Musicin kanssa ja vierailua Proms-festivaaleilla tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. 

Lisätietoja

  • Orkesteritoimintapäällikkö Nina Lackman, nina.lackman@uniarts.fi 
  • Viestintäsuunnittelija Karoliina Pirkkanen, karoliina.pirkkanen@uniarts.fi, 040 710 4319 

Helsingin juhlaviikot: Sibelius-Akatemia & Royal College of Music, Sakari Oramo 

1.9. 2024 klo 16, Musiikkitalo, Konserttisali 
Liput alk. 44 € 

BBC Proms: Sibelius Academy & Royal College of Music, Sakari Oramo 

25.8.2024, Royal Albert Hall 
Liput 11–54 £ (ei sisällä varausmaksua) ja Promming-liput 8 £ (sisältää kulut)

www.bbc.co.uk/promstickets