Avoin yliopisto-opetus

Nauti korkeatasoisesta musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin opetuksestamme Taideyliopiston avoimessa yliopistossa.

Joukko opiskelijoita poseeraa kuvataideluokassa

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa omien tutkintovaatimustemme mukaista, korkealaatuista ja tutkimukseen perustuvaa yliopisto-opetusta. Toimintamuotojamme ovat itse järjestetty opetus, tutkinto-opetukseen integroitu opetus ja yhteistyöoppilaitoksissa eri puolilla Suomea järjestettävä opetus. Taideyliopiston yhteistyöoppilaitoksia ovat esimerkiksi kesäyliopistot, kansalais- ja työväenopistot sekä kansanopistot.

Avoimen yliopiston maksuttomat opinnot

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa syksystä 2023 alkaen kursseja, jotka soveltuvat myös lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Nämä kurssit ovat heille maksuttomia. Tutustu tarjontaan ja ohjeisiin.

Ukrainan kansalaisena voit opiskella maksutta Taideyliopiston avoimessa yliopistossa 31.7.2024 saakka. Maksuttomuus koskee vain avoimen yliopiston itse järjestämää opetusta. Tiedustelut: avoin@uniarts.fi

Avoimen yliopiston opintomaksu 15€/opintopiste.

Tutustu avoimessa yliopistossa opiskeluun liittyviin maksuihin ja peruutusehtoihin.

Hakeminen

Taideyliopiston avoimeen yliopistoon ilmoittaudutaan täyttämällä kurssikohtainen sähköinen ilmoittautumislomake. Hakuaika syyslukukauden opetukseen on elokuussa, kevätlukukauden opetukseen marras-joulukuussa ja kesäopetukseen huhti-toukokuussa. Lisäksi yksittäisiä kursseja voi avautua haettavaksi myös muina aikoina.

Opiskelijat valitaan opintojaksoille joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai kurssilla edellytettävien valmiuksien perusteella. Hakuun voi liittyä esimerkiksi motivaatiokirje, ennakkotehtävä, tasokoe tai koesoitto.

Tietoa avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksille

Tarjoamme kesäyliopistoille, kansalais- ja kansanopistoille sekä muille oppilaitoksille mahdollisuuden järjestää Taideyliopiston opetussuunnitelmien mukaista avointa yliopisto-opetusta.

Hakuohjeet

Ohjetta ei vielä julkaistu.

Hakukohteet

Avoin yliopisto-opetus

Hakuaika

Kesän 2024 koulutustarjonta julkaistaan 19.3.2024 klo 15.00. Haku alkaa 3.4.2024 klo 9.00 ja päättyy 19.4.2024 klo 23.59.

Yksikkö

Avoin kampus