Avoin yliopisto-opetus

Nauti korkeatasoisesta musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin opetuksestamme Taideyliopiston avoimessa yliopistossa.

Joukko opiskelijoita poseeraa kuvataideluokassa

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa omien tutkintovaatimustemme mukaista, korkealaatuista ja tutkimukseen perustuvaa yliopisto-opetusta. Toimintamuotojamme ovat itse järjestetty opetus, tutkinto-opetukseen integroitu opetus ja yhteistyöoppilaitoksissa eri puolilla Suomea järjestettävä opetus. Taideyliopiston yhteistyöoppilaitoksia ovat esimerkiksi kesäyliopistot, kansalais- ja työväenopistot sekä kansanopistot.

Avoimen yliopiston opintomaksu 15€/opintopiste.

Tutustu avoimessa yliopistossa opiskeluun liittyviin periaatteisiin ja maksuihin.

Ajankohtaista

Maksuttomia opintoja taiteen vapaan kentän freelancereille

Taideyliopisto tarjoaa lukuvuonna 2022–2023 taiteen vapaan kentän freelancereille maksuttomia avoimen yliopiston yrittäjyys- ja työelämätaitojen opintoja. Opintojen maksuttomuudella halutaan tukea kulttuurialan vapaan kentän toimijoita koronakriisistä palautumisessa.  

Tutustu yrittäjyys- ja työelämätaitojen opetustarjontaan täällä 

Maksuttomat opinnot Ukrainan sotaa pakeneville

Jos tutkinto-opintojesi suorittaminen on keskeytynyt ukrainalaisessa taidealan korkeakoulussa Ukrainan sodan takia, voit hakea Taideyliopistosta erillistä opinto-oikeutta. 

Lue lisää maksuttomista opinnoista Ukrainan sotaa pakeneville

Opettajat

Avoimen yliopiston opettajina toimivat Taideyliopiston omat opettajat tai muut yliopiston hyväksymät alan ammattilaiset ja asiantuntijat.

Hakeminen

Taideyliopiston avoimeen yliopistoon ilmoittaudutaan täyttämällä kurssikohtainen sähköinen ilmoittautumislomake. Hakuaika syyslukukauden opetukseen on elokuussa, kevätlukukauden opetukseen marras-joulukuussa ja kesäopetukseen huhti-toukokuussa. Lisäksi yksittäisiä kursseja voi avautua haettavaksi myös muina aikoina.

Opiskelijat valitaan opintojaksoille joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai kurssilla edellytettävien valmiuksien perusteella. Hakuun voi liittyä esimerkiksi motivaatiokirje, ennakkotehtävä, tasokoe tai koesoitto.

Tietoa avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksille

Tarjoamme kesäyliopistoille, kansalais- ja kansanopistoille sekä muille oppilaitoksille mahdollisuuden järjestää Taideyliopiston opetussuunnitelmien mukaista avointa yliopisto-opetusta.

Hakukohteet

Avoin yliopisto-opetus

Yksikkö

Avoin kampus

Hakuaika

Kevään 2023 koulutustarjonta julkaistaan marraskuussa 2022. Haku alkaa 22.11.2022 klo 9.00. Haku päättyy 7.12.2022 klo 23.59 (tutkinto-opetukseen integroitu opetus) tai 12.12.2022 klo 23.59 (avoimen yliopiston järjestämä opetus).