Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Lukiolaisille soveltuvat kurssit avoimessa yliopistossa

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa syksystä 2023 alkaen kursseja, jotka soveltuvat myös lukiolaisille ja ovat heille maksuttomia.

Kolme jousisoittajaa lähikuvassa

Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssitarjonnassa löytyy syksystä 2023 alkaen kursseja, jotka soveltuvat myös lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Kurssit ovat oiva mahdollisuus tutustua Taideyliopistossa opetettaviin taiteenaloihin ja saada esimakua opiskelusta yliopistossa.

Kokoamme lukiolaisille soveltuvat kurssit lukukausittain avoimen yliopiston kurssilistaukseen ja tiedotamme tarjonnasta lukioiden taideopettajien ja opinto-ohjaajien kautta. Voit myös tilata Taideyliopiston jatkuvan oppimisen uutiskirjeen, niin saat tiedon tulevista kursseista ja hakuajoista kolmesti vuodessa suoraan sähköpostiisi.

Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssilistauksesta löytyy suodatin ”Soveltuu lukiolaisille”, jonka aktivoimalla näet kaikki sinulle sopivat kurssit opintotarjonnassa.

Yleistä opinnoista

Kurssit ovat lukiolaisille maksuttomia. Avoimiin yliopisto-opintoihin ei ole ikärajaa, mutta joillakin taiteen tekemiseen perustuvista kursseista voidaan edellyttää aiempaa osaamista.

Kursseja järjestetään pääosin Helsingissä ja verkossa, mutta jonkin verran myös Seinäjoella.

Voit sisällyttää kurssit lukio-opintoihisi, jos olet sopinut asiasta lukiosi opinto-ohjaajan tai aineenopettajan kanssa. Suoritetut opinnot voidaan myös hyväksilukea suoraan tutkintoon, jos haet ja tulet valituksi Taideyliopiston tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutusohjelmaan.

Hakeminen

Lukiolaisille soveltuville kursseille haetaan Taideyliopiston avoimen yliopiston hakuaikoina kolmesti vuodessa. Hakulomakkeeseen merkitään oman lukion nimi, mutta muuten hakumenettely on sama kuin muilla Taideyliopiston avoimen yliopiston hakijoilla.

Jokaisen opintojakson kuvauksessa mainitaan kriteerit, joiden perusteella opiskelijavalinta tehdään. Opiskelijat valitaan kursseille joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai hakemusten perusteella. Valintaprosessiin voi sisältyä esimerkiksi motivaatiokirje tai ennakkotehtävä, jolla varmistetaan hakijan valmiudet osallistua opetukseen.

Lisätiedot

avoin@uniarts.fi