Tutkimuspaviljonki

Kuvataidetta, konsertteja, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja tutkivalla otteella – kahden vuoden välein järjestettävä Taideyliopiston tutkimuspaviljonki näyttää, mistä taiteellisessa tutkimuksessa on kyse. Vuoden 2023 Tutkimuspaviljongin mahdollisti Niilo Helanderin säätiö. Se jalkautui kesäkuussa Suomenlinnaan ja Musiikkitalolle temaattisella otsikolla "Osin yhdessä".

HIAP-galleria vanhassa, vaaleanpunaisessa rakennuksessa Suomenlinnassa.

Tutkimuspaviljonki #5: Helsinki

Aiemmin Venetsian biennaalin yhteydessä järjestetty Taideyliopiston Tutkimuspaviljonki järjestetään viidettä kertaa. Tänä vuonna se muodostui kevään 2023 taiteilijaresidensseistä ja kesäkuun (5.6.–21.6.) taiteellisen tutkimuksen yleisötapahtumasta. Huhti-kesäkuussa residenssejä tarjosivat Taideyliopiston kanssa yhteistyössä Helsinki International Artist Programme (HIAP) residenssiohjelma sekä Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartano.

Ajankohtaista Tutkimuspaviljongista

Tutkimuspaviljongin residenssiprojektit

Lue Tutkimuspaviljongin kolmeen residenssiin valittujen projektien pääosin englanninkieliset esittelyt.

Tutkimuspaviljongin residenssiprojektit

Tutkimuspaviljongin yhteistyökumppanit

Vuoden 2023 Tutkimuspaviljongin mahdollistavat Taideyliopiston lisäksi HIAP ja Koneen säätiön Saaren kartano sekä rahoittajamme Niilo Helanderin Säätiö.

  • Pohjoismainen kulttuuripiste

    Pohjoismainen kulttuuripiste on Pohjoismaiden ministerineuvoston alainen organisaatio. Se pyrkii vahvistamaan kulttuurialan yhteistyötä ja lisäämään pohjoismaisen kulttuurin tunnettavuutta Suomessa.

Aiemmat tutkimuspaviljongit

Tutkimuspaviljonki on Taideyliopiston koordinoima jatkuva projekti, joka tuo taiteellisen tutkimuksen kysymykset osaksi merkittäviä nykytaiteen tapahtumia. Se on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa taiteellisen tutkimuksen polttopisteenä, joka kerää yhteen alan kotimaiset ja kansainväliset tekijät.

Ota yhteyttä

Lähetä sähköpostia osoitteeseen researchpavilion@uniarts.fi.

Tutkimuspaviljongin 2023 työryhmä