Tule kehittämään yritysideaasi Taideyliopiston esihautomoon

Uudessa 12 viikon Uniarts Hub -esihautomo-ohjelmassamme saat kattavan näkymän taide- ja luovien alojen yritystoimintaan ja apua oman yritysideasi kehittämiseen.

Mistä Uniarts Hub -esihautomossa on kyse?

Oletko taide- tai luovan alan tekijä, tuottaja tai välittäjä, joka pohtii yrityksen perustamista? Tai onko teillä työryhmä vastaavassa tilanteessa? Onko jo alustava liikeideakin olemassa tai haluatteko selkeää tietopakettia yrityksen perustamisen vaiheista ja vaihtoehdoista?

Jos vastasit kyllä, kolme kuukautta kestävä esihautomo-ohjelmamme voi olla juuri oikea ympäristö kehittää ideaa eteenpäin, pohtia urasuuntautumisen vaihtoehtoja ja valmistella yrityksen perustamista.

Syyskuusta marras-joulukuulle pyörivässä ohjelmassa osallistujat saavat kattavan näkymän taide- ja luovien alojen yritystoimintaan, tutustuvat näillä aloilla toimiviin asiantuntijoihin ja toisiinsa. Luennoitsijoina, työpajojen vetäjinä ja mentoreina toimivat kokeneet luovien alojen sekä taiteen maailman tekijät.

Ohjelman kesto on 12 viikkoa ja se sisältää luentojen, verkostoitumistilaisuuksien ja työpajojen lisäksi räätälöidyn mentorointiosuuden.

Ohjelman sisältö

Ensimmäinen esihautomo-ohjelma järjestetään 13.9.–2.12.2022 ja se sisältää seuraavat viikottain läpikäytävät teemaosiot:

 • Liiketoiminnan suunnittelu ja yrityksen perustaminen
 • Yrittäjäidentiteetti
 • Johtaminen
 • Asiakaskokemus, Brändi, myynti ja markkinointi
 • Tuotekehitys
 • Tekijänoikeudet
 • Yrityksen hallinnolliset rutiinit
 • Rahoituspolku
 • Myynti ja markkinointi
 • Pitchaustaidot
 • Ennakointi

Viikottainen ohjelma:

 • Tiistaisin lähityöpaja klo 16.00-18.00 jollakin Taideyliopiston Helsingin keskustan kampuksista. Poikkeuksina tiistai 13.9. orientoitumis- ja tutustumistyöpaja, jonka kesto on klo 14.00-18.00 sekä torstai 10.11. (EDIT huom: aiemmin ilmoitettu päivämäärä 8.11. joka on siis muuttunut), jolloin on koko päivän kestävä pitchaustyöpaja.
 • Torstaisin etäluento klo 9.00-11.00, jonka voit katsoa myös tallenteena jälkikäteen.
 • Lisäksi ohjelman aikana 2-3 lähi- tai etätapaamista mentorin kanssa. Mentori nimetään ohjelman alussa, työskentelytavasta sovitaan mentorin kanssa yhdessä.
 • Viikottaiset kotitehtävät.

Sisällöt toteutetaan englanniksi ja hybridimuotoisena yllä kuvatusti. Ohjelman loppupuolella osallistujat pitchaavat ideansa asiantuntijoille ja yleisölle livetapahtumassa. Pyrimme järjestämään pitchaustilaisuuden yhteistyössä muiden korkeakoulujen ja Helsingin kaupungin rahoittamien esihautomo-ohjelmien kanssa.

Ohjelman aikana pohdimme kunkin osallistujan kanssa, mikä voisi olla seuraava vaihe yrityksen perustamisessa esihautomon jälkeen ja millaisia vaihtoehtoja esimerkiksi Helsingin seudulla on tarjolla.

Esihautomo on osa Kampusinkubaattorit-ohjelmaa, jota tukee Helsingin kaupunki ja jossa mukana ovat Taideyliopiston lisäksi Aalto Yliopisto, Arcada, Haaga-Helia, Hanken, Helsingin yliopisto ja Metropolia, ja näistä osa tarjoaa yrityshautomopalveluita jo perustetuille yrityksille.

Haku esihautomoon

Hakuaika

Esihautomon hakuaika on 1.8.–29.8.2022. Toimi pian, sillä arvioimme hakemuksia koko elokuun ajan saapumisjärjestyksessä.

Kuka voi hakea?

Mukaan voivat hakea kaikki luovilla ja taidealoilla työskentelevät tai opintojaan viimeistelevät henkilöt ja tiimit, jotka harkitsevat tai valmistelevat yrityksen (oy, ky, ay, toiminimi, osuuskunta) perustamista.

Näin haet

Ota yhteys ohjelman projektipäällikköön Kati Uusi-Rauvaan ja sovi tapaamisaika joko heti tai lähetettyäsi hakemuksen. Pyrimme juttelemaan kaikkien hakijoiden kanssa ennen hakuajan päättymistä. Kati antaa mielellään lisätietoja ohjelmasta ja hausta.

Valinnat

Osallistujavalinnat tehdään mahdollisimman pian elo-syyskuun vaihteessa ja ilmoitamme niistä viipymättä hakijoille. Ensimmäinen lähitapaaminen on 13.9.2022, jossa edellytämme kaikkien osallistujien läsnäoloa.

Lisätietoa esihautomosta

  • Kati Uusi-Rauva

  • Projektipäällikkö, Avoimen kampuksen palvelut, Avoin kampus
  • +358505271895

Uniarts Hubin lan­see­raus­ti­lai­suus

Uniarts Hub -esi­hau­to­mo-oh­jel­man lan­see­raus­ti­lai­suus järjestetään tiistaina 23.8.2022 klo 14–16 Musiikkitalossa. Tilaisuudessa kuullaan kiinnostavia näkökulmia taide- ja luovien alojen yrittäjyyteen ja saat lisätietoa Taideyliopiston Uniarts Hub -esihautomon syksyn 2022 ohjelmasta. Ilmoittaudu tilaisuuteen lähettämällä sähköposti kati.uusi-rauva@uniarts.fi otsikolla “Pre-incubator launch”. Tapahtuma on englanninkielinen.