Koulutuksen ja tutkimuksen huipulla

Sijoituksemme yliopistorankingeissa ja tietoa koulutuksen ja tutkimuksen laadusta.

Opiskelija selaa kirjaa, taustalla piirustusluokka
Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki

QS-rankingin kärjessä vuodesta toiseen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sijoittui 12. sijalle vuoden 2024 QS World University Rankings -yliopistovertailussa musiikin alalla sekä 13. sijalle esittävien taiteiden alalla. Taideyliopisto sijoittui lisäksi 200 parhaan joukkoon taiteen ja muotoilun alalla. Vertailu tehtiin esittävien taiteiden alalla vuonna 2024 yhdeksättä kertaa ja ensimmäistä kertaa musiikin alalla. Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Opiskelijoiden palaute erinomaista

Olemme Suomen halutuin opiskelupaikka: meille hakeneista noin 6,3 prosenttia valitaan opiskelijaksi (vuonna 2023).

Meiltä valmistuneet kandidaatit, maisterit ja tohtorit ovat kyselytutkimusten mukaan tyytyväisiä koulutuksen sisältöön ja laatuun, vuorovaikutukseen opettajien kanssa sekä käytössään oleviin resursseihin ja palveluihin. Tulokset perustuvat vuonna 2022 toteutettuihin Kandipalautteeseen sekä opintojakso- ja uraseurantakyselyihin.

Vaihto-opiskelijat tyytyväisiä

Myös meillä opiskelleet vaihto-opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opintoihinsa ja yliopiston vaihto-opiskelijakäytännöt ovat saaneet tunnustusta. Tulokset perustuvat Erasmus-vaihtoon osallistuneiden opiskelijoiden vuosina 2016–2017 antamaan palautteeseen.

Taideyliopisto on valittu kansalliseksi Erasmus+ -liikkuvuustoimintojen Best practise -yliopistoksi. Etenkin musiikkia opiskelemaan hakevien vaihto-opiskelijoiden määrä on merkittävässä kasvussa.

Auditoitu laatujärjestelmä

Taideyliopistossa on käytössä laatujärjestelmä, jolla varmistamme toimintamme korkean laadun.

Järjestelmä auditoitiin vuonna 2018. Saimme silloin kiitosta erityisesti siitä, että toimintamme on aidosti arvolähtöistä ja opiskelijakeskeistä. Tarjoamallamme koulutuksella on vahva yhteys työelämään, ja alumnimme ovat mukana koulutuksen kehittämisessä.