Koulutuksen ja tutkimuksen huipulla

Sijoituksemme yliopistorankingeissa ja tietoa koulutuksen ja tutkimuksen laadusta.

Opiskelija selaa kirjaa, taustalla piirustusluokka
Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki

QS-rankingin kärjessä kuudetta vuotta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sijoittui 9. sijalle vuoden 2021 QS World University Rankings -yliopistovertailussa esittävien taiteiden alalla. Vertailu tehtiin vuonna 2021 kuudetta kertaa, ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Opiskelijoiden palaute erinomaista

Olemme Suomen halutuin opiskelupaikka: meille hakeneista noin 7 prosenttia valitaan opiskelijaksi.

Meiltä valmistuneet kandidaatit, maisterit ja tohtorit ovat tutkimusten mukaan tyytyväisiä koulutukseensa ja suosittelisivat koulutustaan myös muille. Tulokset perustuvat vuonna 2018 toteutettuihin kandipalaute- ja uraseurantakyselyihin.

Vuonna 2018 valmistuneet kandidaatit pitävät Taideyliopiston opetusta laadukkaana. Vuonna 2013 valmistuneet maisterit ja vuonna 2015 valmistuneet tohtorit kokevat, että koulutus Taideyliopistossa on antanut hyvät valmiudet työelämään.

Vaihto-opiskelijat tyytyväisiä

Myös meillä opiskelleet vaihto-opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opintoihinsa ja yliopiston vaihto-opiskelijakäytännöt ovat saaneet tunnustusta. Tulokset perustuvat Erasmus-vaihtoon osallistuneiden opiskelijoiden vuosina 2016–2017 antamaan palautteeseen.

Taideyliopisto on valittu kansalliseksi Erasmus+ -liikkuvuustoimintojen Best practise -yliopistoksi. Etenkin musiikkia opiskelemaan hakevien vaihto-opiskelijoiden määrä on merkittävässä kasvussa.

Auditoitu laatujärjestelmä

Taideyliopistossa on käytössä laatujärjestelmä, jolla varmistamme toimintamme korkean laadun.

Järjestelmä auditoitiin vuonna 2018. Saimme silloin kiitosta erityisesti siitä, että toimintamme on aidosti arvolähtöistä ja opiskelijakeskeistä. Tarjoamallamme koulutuksella on vahva yhteys työelämään, ja alumnimme ovat mukana koulutuksen kehittämisessä.