Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Koulutuksen ja tutkimuksen huipulla

Sijoituksemme yliopistorankingeissa ja tietoa koulutuksen ja tutkimuksen laadusta.

Opiskelija selaa kirjaa, taustalla piirustusluokka
Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki

QS-rankingin kärjessä kahdeksatta vuotta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia sijoittui 25. sijalle vuoden 2023 QS World University Rankings -yliopistovertailussa esittävien taiteiden alalla. Vertailu tehtiin vuonna 2023 kahdeksatta kertaa, ja Sibelius-Akatemia on ollut listan kärjessä ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Opiskelijoiden palaute erinomaista

Olemme Suomen halutuin opiskelupaikka: meille hakeneista noin 7 prosenttia valitaan opiskelijaksi (vuonna 2022).

Meiltä valmistuneet kandidaatit, maisterit ja tohtorit ovat kyselytutkimusten mukaan tyytyväisiä koulutuksen sisältöön ja laatuun, vuorovaikutukseen opettajien kanssa sekä käytössään oleviin resursseihin ja palveluihin. Tulokset perustuvat vuonna 2022 toteutettuihin Kandipalautteeseen sekä opintojakso- ja uraseurantakyselyihin.

Vaihto-opiskelijat tyytyväisiä

Myös meillä opiskelleet vaihto-opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opintoihinsa ja yliopiston vaihto-opiskelijakäytännöt ovat saaneet tunnustusta. Tulokset perustuvat Erasmus-vaihtoon osallistuneiden opiskelijoiden vuosina 2016–2017 antamaan palautteeseen.

Taideyliopisto on valittu kansalliseksi Erasmus+ -liikkuvuustoimintojen Best practise -yliopistoksi. Etenkin musiikkia opiskelemaan hakevien vaihto-opiskelijoiden määrä on merkittävässä kasvussa.

Auditoitu laatujärjestelmä

Taideyliopistossa on käytössä laatujärjestelmä, jolla varmistamme toimintamme korkean laadun.

Järjestelmä auditoitiin vuonna 2018. Saimme silloin kiitosta erityisesti siitä, että toimintamme on aidosti arvolähtöistä ja opiskelijakeskeistä. Tarjoamallamme koulutuksella on vahva yhteys työelämään, ja alumnimme ovat mukana koulutuksen kehittämisessä.