Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö

Seinäjoen yksikkö toteuttaa musiikin ja luovien alojen koulutuksia, tutkimusta ja kehittämistä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia. Yksikkö toimii osana monitieteistä ja -taiteista Seinäjoen Yliopistokeskusta.

Kuvassa Kalevan Navetan sisäänkäynti violetissa valaistuksessa.

Esittely

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on koulutusta, tutkimusta, kehittämistä, konsertteja, tapahtumia. Seinäjoen yksikön tutkimus- ja kehittämistoiminta on laajaa ja erityisesti alueen tarpeet huomioivaa.

Tutkimustoiminnan painopiste on kulttuurisessa musiikintutkimuksessa ja sen roolissa osana tapahtumakaupungin kehittämistä. Tutkimustoimintaa toteutetaan osana maakunnan tutkimus- ja kehittämistyötä vahvistavaa Epanet-verkostoa. Tutkimusta johtaa kulttuurisen musiikintutkimuksen professori.

Taiteilijan ja taiteen uudet roolit muuttuvassa yhteiskunnassa ovat kehittämistoiminnan keskiössä. Yksikössä on toteutettu useita taidealan kehittämishankkeita sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö järjestää eri taiteenalojen avoimen yliopiston kursseja ja työelämälähtöisiä koulutuksia. Seinäjoella toteutetaan Sibelius-Akatemian kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattikoulutusta.

Seinäjoen yksikön toimitilat sijaitsevat taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Yksikkö aloitti toimintansa vuonna 1991 Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuskeskuksena, ja vuoden 2022 alusta se on toiminut osana Taideyliopiston Avointa kampusta.

Yhteystiedot

Sähköposti: seinajoki@uniarts.fi

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta (Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki)

Opetusta myös Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston tiloissa osoitteessa Keskuskatu 32, Seinäjoki

Ajankohtaista

Hankkeet

Seinäjoen yksikön henkilökunta