Konstuniversitetets enhet i Seinäjoki

Vid enheten i Seinäjoki genomförs utbildningar för kontinuerligt lärande inom musiken och de kreativa branscherna, forskning och utveckling, konserter, föreställningar och andra evenemang. Enheten är en del av det tvärvetenskapliga och mångkonstnärliga Seinäjoki Universitetscentrum.

Presentation

Konstuniversitetets enhet i Seinäjoki ordnar arbetslivsorienterade enskilda utbildningar, coachningar och seminarier under hela året. Traditionella och årligen återkommande utbildningar i Seinäjoki är Sibis Jazz Camp, Teppo Koivistos mästarkurs ”Pianon kesäakatemia” samt Atso Almilas kapellmästarkurs. Enheten i Seinäjoki ansvarar för kandidatprogrammet i kulturell musikforskning som inleds vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi 2022.

Forsknings- och utvecklingsverksamheten är omfattande och beaktar särskilt områdets behov; verksamhetens tyngdpunkt ligger på kulturell musikforskning och dess roll som en del av evenemangsstadens utveckling. Som en del av utvecklingsverksamheten ingår dessutom konstnärens och konstens nya roller i det föränderliga samhället. Forskningsverksamheten genomförs som en del av nätverket Epanet, som stärker forsknings- och utvecklingsarbetet i landskapet. Forskningen leds av en professor i kulturell musikforskning.

Enheten i Seinäjoki ligger i konst- och kulturcentret Kalevan Navetta. Enheten inledde sin verksamhet 1991 som Sibelius-Akademins fortbildningscenter och från och med 2022 slogs den samman med Konstuniversitetets Öppna campus.

Kontaktinformation

E-post: seinajoki@uniarts.fi

Vårt verksamhetsställe ligger i konst- och kulturcentret Kalevan Navetta (Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki).

Instrumentkurserna arrangeras i centrum på Keskuskatu 32.

Personalen vid Seinäjoki-enheten

Aktuellt