Kalevan Navetta, Seinäjoki

Vår enhet i Seinäjoki verkar i konst- och kulturcentret Kalevan Navetta tillsammans med tio andra aktörer inom kulturbranschen.

Konstuniversitetets enhet i Seinäjoki finns i centrum av Seinäjoki i konst- och kulturcentret Kalevan Navetta. Det öppnades för allmänheten i mars 2020. I lokalerna verkar också andra aktörer inom kulturbranschen och tillsammans med dem ordnar vi olika evenemang och tillställningar. 

Hugo-salen och spelutrymmet Kammio

Hugo-salen är hemsalen för Konstuniversitetets enhet i Seinäjoki och ligger på andra våningen i Kalevan Navetta. Konsertsalen med cirka 200 platser lämpar sig för såväl stora konserter som mindre, intima spelningar. I salen ordnar vi konsertverksamhet varje månad. I salen finns ljud- och ljusteknik och i utrustningen ingår dessutom en Steinway-konsertflygel. Hugo-salen hyrs också ut till utomstående. Se närmare uppgifter via länken längst ner på sidan.

Kammio är ett litet spelutrymme med cirka 20 platser som är beläget på första våningen i Kalevan Navetta. Utrymmet är byggt i en gammal värmecentral. I regel fungerar Kammio med sitt ljudkontrollrum som övnings- och inspelningsutrymme, men man kan också ordna små framträdanden där. Lokalen är utrustad med lämplig ljud- och ljusteknik. 

Övriga lokaler och verksamhet

Konserter och annan föreställningsverksamhet ordnas förutom i Kalevan Navetta även på andra håll i staden och i landskapet. Dessutom ordnas kortkurser i Konstuniversitetets lokaler i anslutning till musikinstitutet Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto.

Lokaler

Kalevan Navetta
Hugo-salen
Spelutrymmet Kammio

Adress

Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki, Suomi

Kontaktinformation

seinajoki@uniarts.fi

Tillgänglighet

All facilities in Kalevan Navetta are accessible

Plats på kartan