Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Koulutukset Seinäjoella

Järjestämme Seinäjoella työelämälähtöisiä yksittäisiä koulutuksia, valmennuksia ja seminaareja pitkin vuotta. Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattikoulutus aloitti Seinäjoella syksyllä 2022.

Vierailuluentosarja: Kulttuurinen musiikintutkimus ajassa

Kulttuurinen musiikintutkimus ajassa -vierailijaluentosarja esittelee ajankohtaista tutkimusta kulttuurisen musiikintutkimuksen alalta kerran kuukaudessa marraskuusta 2022 toukokuuhun 2023. Maksuton luentosarja on avoin kaikille kiinnostuneille. Luentosarjassa käydään läpi kulttuurisen musiikintutkimuksen peruslähtökohtia, tutkimuksellisia avauksia sekä menneisyyttä koskevien käsitysten avautumista nykyisyydessä. 

Korkeatasoiset tutkimukseen perustuvat luennot kestävät 45–60 minuuttia, ja niitä seuraa moderoitu keskustelu, jota vetää dosentti Kimi Kärki (lehtori, kulttuurinen musiikintutkimus). Tilaisuuksia voi seurata joko paikan päällä Kalevan Navetan Kammiossa (Nyykoolinkatu 25, Seinäjoki) tai etänä Zoomissa. 

Kurssille on mahdollista osallistua Taideyliopiston tutkinto-opiskelijana tai avoimen yliopiston kautta. Luentosarja on kahden (2) opintopisteen suuruinen.Taideyliopiston kulttuurisen musiikintutkimuksen opiskelijat suorittavat luentosarjan osana muuta koulutusohjelman opetusta ja saavat tarvittaessa merkintöjä akateemisuuspassiin.  

Luennoille on vapaa pääsy. Luentoja voi seurata ilman opintopisteiden suorittamista, jolloin ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Voit osallistua myös yksittäisille luennoille. 

Sibis Jazz Camp 11.-16.6.2023

Sibis Jazz Camp 2023 on jazzmusiikista kiinnostuneille instrumentalisteille ja laulajille sopiva yhtyesoiton, instrumenttiklinikoiden, luentojen, jamien ja konserttien ympärille rakentuva kurssi. Leirin opiskelijoista muodostetaan yhtyeitä, joiden työskentely on kurssin olennaisin osa. Kurssilaiset työskentelevät yhteissoiton parissa tähdäten kurssin huipentavaan päätöskonserttiin, joka pidetään perjantaina 16.6. Leirillä harjoitellaan laaja-alaisesti jazzmusiikin tyylilajeja sen eri aikakausilta, harjoiteltava ohjelmisto laaditaan yhteistyössä oppilaiden toiveita kuunnellen. Opettajina Ape Anttila (basso, kurssin johtaja, yhtye), Mikael Jakobsson (piano, yhtye), Timo Lassy (saksofoni, yhtye), Ville Pynssi (rummut, yhtye), Susanna Aleksandra (laulu, yhtye) ja Teemu Viinikainen (kitara, yhtye).

Kurssimaksu: 390€ (sisältää opetuksen ja konsertit)
Hakuaika: Hae mukaan viimeistään ma 1.5.2023.
Valituille ilmoitamme viimeistään viikolla 19.

Opintojakson järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osasto / jazzmusiikin aineryhmä.

Teppo Koiviston Pianon kesäakatemia 1.-6.8.2023

Teppo Koiviston mestarikurssilla paneudutaan osallistujien vapaavalintaiseen ohjelmaan yksilöopetuksena. Opiskelijat saavat mm. viisi yksilöllisesti ohjatun opetustuntia. Opiskelijoilla on käytössään runsaasti ensiluokkaisia harjoitustiloja, joissa on käytössä flyygelit. Kurssi huipentuu opiskelijoiden päätöskonserttiin sunnuntaina 6.8. Kalevan Navetan Hugo-salissa, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus esittää ohjelmistoaan. 

Kurssimaksu 380€, joka sisältää opetuksen ja konsertin.
Haku kurssille 31.5.2023 mennessä.
Valituille ilmoitamme kesäkuun loppuun mennessä.

Opintojakson järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osasto.

Atso Almilan kapellimestarikurssi 20.-24.8.2023

Atso Almilan kapellimsestarikurssi sopii henkilöille, jotka haluavat täydentää osaamistaan orkesterinjohdon taidoilla. Kurssi antaa valmiuksia kätten motoriikkaan, hyvään lyöntitekniikkaan ja ensemblen harjoittamiseen eritasoisten tehtävien kautta. 

Kurssilla opiskellaan kapellimestarin työskentelyä monipuolisesti. Opetus sisältää mm. orkesterinjohdon teoriaa, pienryhmävalmennusta, työskentelyä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa sekä työskentelystä otettujen videoiden ja äänitteiden analyysiä. 

Kurssin kohderyhmänä ovat kapellimestariopiskelijat, konserttimestarit, orkestereitten äänenjohtajat, kuoronjohtajat, musiikkiopistojen orkestereiden johtajat, säveltäjät, sovittajat, kirkkomuusikot, opiskelijat ja kiinnostuneet aloittelijat.

Kurssimaksu 650 € / aktiiviosallistuja ja 250 € / passiiviosallistuja, joka sisältää opetuksen ja konsertin.
Haku kurssille viimeistään 31.5.2023. Valituille ilmoitamme kesäkuun puoliväliin mennessä.

Opintojakson järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osasto.

Kulttuurisen musiikintutkimuksen koulutusohjelma

Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattitasoinen koulutusohjelma tarjoaa sinulle monipuolisia valmiuksia toimia erilaisissa musiikki- ja kulttuurialan tehtävissä, esimerkiksi toimittajana, kriitikkona, kuraattorina, alan organisaatiossa tai muissa alan hallinto- ja välittäjärooleissa.

Koulutus järjestetään Taideyliopiston Seinäjoen yksikössä, ja se alkaa syksyllä 2022.