Koulutukset Seinäjoella

Järjestämme Seinäjoella työelämälähtöisiä yksittäisiä koulutuksia, valmennuksia ja seminaareja pitkin vuotta. Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattikoulutus aloitti Seinäjoella syksyllä 2022.

Kulttuurisen musiikintutkimuksen koulutusohjelma

Kulttuurisen musiikintutkimuksen kandidaattitasoinen koulutusohjelma tarjoaa sinulle monipuolisia valmiuksia toimia erilaisissa musiikki- ja kulttuurialan tehtävissä, esimerkiksi toimittajana, kriitikkona, kuraattorina, alan organisaatiossa tai muissa alan hallinto- ja välittäjärooleissa.

Koulutus alkoi Taideyliopiston Seinäjoen yksikössä syksyllä 2022.

Tiedot ja tunnut kirjoittamisessa (5 op)

Seinäjoella 6.4.-4.5.2024 toteutettavalla opintojaksolla liikutaan faktan ja fiktion rajoilla ja tunnustellaan niiden välisiä eroja. Tutustutaan teksteihin, jotka häilyvät faktasta fiktioon, fiktiosta faktaan. Tunnistetaan lukemiseen liittyviä odotuksia ja erilaisia lukuasentoja. Harjoitellaan erilaisten tiedollisten tekstilajien kirjoittamista ja erilaisten tiedollisten ja tunnullisten aineistojen käyttämistä tekstin tekemisessä. Tutustutaan esseen ja kaunokirjallisen tietokirjoittamisen lajeihin. Keskustellaan kirjoittajan etiikasta suhteessa tietoon ja sen esittämiseen eri lajityypeissä. Kirjoitetaan kertova teksti pohjautuen kansanmusiikin tutkija ja muusikko Piia Kleemola-Välimäen ja Antti Järvelän haastattelutietoon kansanmusiikin paikallishistoriasta sekä heidän musiikkiesityksiinsä.

Opettaja: kirjailija, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Merja Mäki

Hakuaika kurssille oli 21.11.–20.12.2023 ja osallistujat valittiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssilla on kuitenkin vielä tilaa, joten jos haluat mukaan, ota yhteyttä suunnittelija Eeva-Lotta Paavolaan (eeva-lotta.paavola@uniarts.fi).

Sibis Jazz Camp 9.-14.6.2024

Sibis Jazz Camp 2024 on jazzmusiikista kiinnostuneille instrumentalisteille ja laulajille sopiva yhtyesoiton, instrumenttiklinikoiden, luentojen, jamien ja konserttien ympärille rakentuva kurssi. Leirin opiskelijoista muodostetaan yhtyeitä, joiden työskentely on kurssin olennaisin osa. Kurssilaiset työskentelevät yhteissoiton parissa tähdäten kurssin huipentavaan päätöskonserttiin, joka pidetään perjantaina 14.6. Leirillä harjoitellaan laaja-alaisesti jazzmusiikin tyylilajeja sen eri aikakausilta, harjoiteltava ohjelmisto laaditaan yhteistyössä oppilaiden toiveita kuunnellen.

Opettajina Ape Anttila (basso, kurssin johtaja, yhtye), Mikael Jakobsson (piano, yhtye), Adele Sauros (puhaltimet, yhtye), Ville Pynssi (rummut, yhtye)  ja Teemu Viinikainen  (kitara, yhtye). Erillistä laulunopettajaa ei leirillä tänä vuonna ole, mutta laulajat ovat myös erittäin tervetulleita mukaan! Laulajia opastavat ja opettavat instumenttiopettajat. 

Kurssimaksu: 390€ (sisältää opetuksen ja konsertit)
Hakuaika: Hae mukaan viimeistään 1.5.2024. 
Valituille ilmoitamme viimeistään viikolla 19.

Opintojakson järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä.

Teppo Koiviston Pianon kesäakatemia 30.7.-4.8.2024

Teppo Koiviston mestarikurssilla paneudutaan osallistujien vapaavalintaiseen ohjelmaan yksilöopetuksena. Opiskelijat saavat mm. viisi yksilöllisesti ohjatun opetustuntia. Opiskelijoilla on käytössään runsaasti ensiluokkaisia harjoitustiloja, joissa on käytössä flyygelit. Kurssi huipentuu opiskelijoiden päätöskonserttiin sunnuntaina 4.8. Kalevan Navetan Hugo-salissa, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus esittää ohjelmistoaan. 

Kurssimaksu 380€, joka sisältää opetuksen ja konsertin.
Haku kurssille viimeistään 31.5.2024. 
Valituille ilmoitamme kesäkuun loppuun mennessä.

Opintojakson järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianomusiikin aineryhmä.