Teatterikorkeakoulun julkaisut

Julkaisumme käsittävät esittävien taiteiden opetusta tukevan materiaalin, tutkimuksia, raportteja ja keskustelunavauksia.

Nuori henkilö istuu kirjastossa pallotuolissa ja selaa kännykkää. Etualalla kirjahylly, jossa julkaisuja.

Myynti ja saatavuus

Teoksiamme voi ostaa Unigrafian verkkokaupasta. Osa julkaisuista on myös luettavissa verkossa julkaisusarjojen omilla sivuilla tai Taju-tietokannassa. Teoksista myönnetään 20 % alennus Taideyliopiston alumneille, opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Alennuksen julkaisuista saa ilmoittamalla alennuskoodin verkkokaupassa teosta ostaessaan. 20 % alennuksen saa käyttämällä alennuskoodia ARTS20.

Julkaisusarjat

Acta Scenica

Sarjassa julkaistaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke) valmistuvat väitösjulkaisut sekä muuta vertaisarvioitua tanssin ja teatterin tutkimusta. Sarja on saanut syksyllä 2019 TSV:n vertaisarviointitunnuksen. Sarjaa hallinnoi, kustantaa ja julkaisee Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke. 

Yhteyshenkilö: Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) tutkimuskoordinaattori ja professorit

Episodi

Episodissa julkaistaan Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden kirjoituksia esitystaiteesta. Sarjaa hallinnoi ja kustantaa esitystaiteen ja -teorian maisteriohjelma (LAPS) yhdessä julkaisutoimikunnan kanssa. 

Yhteyshenkilö: Esitystaiteen ja teorian (LAPS) professori

Lue Episodi-sarjan kuudes julkaisu Research Catalogue -sivustolta

Kinesis

Tanssitaiteen koulutusohjelmien julkaisusarja Kinesis sisältää ajankohtaisia julkaisuja tanssin tutkimuksesta ja tanssitaiteesta. Sarjaa hallinnoivat ja kustantavat tanssitaiteen koulutusohjelmat yhdessä julkaisutoimikunnan kanssa. 

Yhteyshenkilöt: tanssitaiteen koulutusohjelmien professorit

Kokos

Julkaisusarja tarjoaa soveltavan taiteen ja taideorganisaatioiden työn kehittämiseen liittyvää tietoa.

Yhteyshenkilö: CERADA-tutkimuskeskuksen johtaja

Nivel  

Nivel-sarjassa julkaistaan taiteelliseen tutkimukseen liittyviä konferenssijulkaisuja, oppikirjoja, käännöksiä sekä muita ajankohtaisia materiaaleja. Sarja on osin vertaisarvioitu. 

Yhteyshenkilö: Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) professori

Teatterikorkeakoulun julkaisusarja

Monipuolisessa teatterin ja tanssin julkaisusarjassa julkaistaan ajankohtaisia keskustelunavauksia, opetusta täydentävää materiaalia ja käännöksiä. Sarjaa hallinnoi ja kustantaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun julkaisutoimikunta.

Yhteyshenkilö: Teatterikorkeakoulun julkaisutoimikunnan sihteeri

Teatteri – uuden näytelmän sarja

Teatteri (Teatteri yliviivattu) -sarjassa julkaistaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden näytelmiä. Sarjaa hallinnoi ja kustantaa dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelma yhdessä julkaisutoimikunnan kanssa. 

Yhteyshenkilö: Dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelman professori

Verkko-oppimateriaalit

Ajankohtaista

Lue julkaisutoiminnan kuulumisia blogista.