Taidepiste: Epätäydellisyyden ylistys

Hellitä vähän! Keskustelutilaisuus Sörnäisten kampuksella suorituspaineista, keskeneräisyydestä ja armollisuudesta.

Kahden penkillä istuvan opiskelijan jalat ja ruusu

Paikalla olevalta yleisöltä tarkistetaan koronapassit. Suosittelemme tapahtumayleisölle myös kasvomaskin käyttöä. 

Täydellisyyden tavoittelu on hidaste sekä onnellisuudelle että hyville suorituksille. Milloin keskeneräisyys ja riman laskeminen ovat paikallaan? Miten harjoittaa suopeutta suorituksia ja myyttisiä superihmisiä arvostavassa ajassa? Mitä virheet tuovat taiteelliseen prosessiin ja elämään noin yleensä?

Keskustelemassa ovat yrittäjä Kirsi Piha, toimittaja Riku Siivonen sekä kuvataiteilija ja lehtori Stig Baumgartner. Keskustelua vetää toimittaja Laura Friman. Tapahtuma on suomenkielinen.

Tapahtuma järjestetään Taideyliopiston uudella Sörnäisten kampuksella, Mylly-rakennuksen toisen kerroksen aulassa ja näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus vierailla Ebb and flow -näyttelyssä, joka avaa Kuvataideakatemian uuden Kuva/Tila-gallerian. Näyttelyssä on mukana opiskelijoita, jatko-opiskelijoita ja postdoc-tutkijoita Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta.

Taidepiste on Taideyliopiston kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Tapahtumat järjestetään arki-iltaisin noin kuukauden välein vaihtuvissa sijainneissa ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Laadukkaita tallenteita Taidepiste-tapahtumista voi katsella Youtubessa myös jälkikäteen. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö. Lue lisää Taidepiste-tapahtumasarjasta.

Lisätietoa illan vieraista

Stig Baumgartner on kuvataiteilija, taiteen tohtori sekä piirustuksen ja havainnon lehtori Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Baumgartner työskentelee pääosin maalaten, mutta hänen teoksiinsa kuuluu myös piirustuksia ja installaatioita.

Laura Friman on toimittaja, kolumnisti ja juontaja. Friman juontaa Radio Helsingin iltapäivää ja on kirjoittanut kolumneja Ylelle, Helsingin Sanomille ja Imagelle.

Kirsi Piha on yrittäjä, viestinnän ammattilainen ja muutosjohtaja. Hän on muutostoimisto Ellun Kanojen perustaja ja entinen toimitusjohtaja. Piha on toiminut myös kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä.

Riku Siivonen on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja kirjailija. Hän pohtii täydellisyyden tavoittelua Yle Areenan podcast-sarjassaan Riku Siivosen täydellinen elämä.

Pysy kärryillä – tilaa uutiskirje!

Seuraavista Taidepiste-keskusteluista saat tietoa tilaamalla Taideyliopiston uutiskirjeen. Kokoamme kuudesti vuodessa ilmestyvään uutiskirjeeseen ajankohtaisimmat puheenvuorot, parhaat artikkelit sekä kuumimmat tapahtumatärpit.

Ajankohta

7.12.2021 klo 17:30 – 18:30

Sijainti

Mylly

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Liput

Taidepisteen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Muut tiedot


Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Myllyn 2. kerroksen aulassa tai verkossa Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Paikalla olevalta yleisöltä tarkistetaan koronapassit. Suosittelemme tapahtumayleisölle myös kasvomaskin käyttöä.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet