Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Taidepiste: Lasten valtasuhteet

Mona Eid, Jenni Kilpi ja Riku Saastamoinen pohtivat, kuinka puretaan rooleja koulussa ja ehkäistään kiusaamista.

Henkilö makaa karhupatsaan päällä kameraan katsoen

Miten kouluissa vallitsevat normit vaikuttavat kiusatuksi tulemiseen ja miten niitä tulisi haastaa? Kuinka valta ja roolit jaetaan lasten ja nuorten keskuudessa? Millaista uudelleenroolittamista luokkahuoneissa ja harrastusryhmissä voitaisiin toteuttaa, jotta kiusaamiseen johtava dynamiikka muuttuu?

Aiheesta keskustelevat vapaa toimittaja ja Ruskeat Tytöt ry:n hallituksen jäsen Mona Eid sekä taiteilija, teatteritaiteen yliopistonlehtori ja tutkija Riku Saastamoinen Taideyliopistosta. Keskustelua vetää musiikin maisteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian alumni Jenni Kilpi. Keskustelu käydään suomeksi.

Osana tapahtumaa nähdään myös vaikuttava Tänään koulun jälkeen -esitys, joka pohjautuu näyttelijä Janne Kinnusen omakohtaisiin kouluvuosien kiusaamiskokemuksiin. Teosta on esitetty kouluissa ympäri Suomea vuodesta 2014 saakka. Kajaanin Kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin tuottamassa teoksessa esiintyvät Kinnunen ja muusikko Matias Nieminen. Huomaathan, että esityksestä ei jää tallennetta, sen voi siis nähdä ainoastaan suorassa lähetyksessä.

Taidepiste siirtyy toistaiseksi verkkoon

Koronatilanteesta johtuen Taidepiste-tapahtumat järjestetään toistaiseksi ilman paikalla olevaa yleisöä. Tapahtumat näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla ja Instagram-tilillä @uniartshelsinki. Laadukkaita tapahtumatallenteita Taidepisteestä voi katsoa Taideyliopiston Youtube-kanavalla myös jälkikäteen.

Taidepiste on Taideyliopiston uusi, kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Taidepiste järjestetään kerran kuussa Musiikkitalon Päälämpiössä ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö.

Lisätietoa keskustelijoista

Mona Eid on opettajataustainen vapaa toimittaja ja Ruskeat Tytöt ry:n hallituksen jäsen. Hän on toimittanut Kaikkien koulu? –podcastin, jossa pohditaan kasvatuksen ja koulutuksen kenttää rodullistamisen ja maahanmuuttajuuden näkökulmista.

Jenni Kilpi on musiikin maisteri Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan musiikkikasvatus. Hän opiskelee myös valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistossa. Kilpi uskoo poikkitaiteelliseen ja -tieteelliseen ajatteluun sekä taiteen kiistattomaan rooliin yhteiskunnan muovaajana.

Riku Saastamoinen (TeM) on taiteilija, opettaja ja tutkija. Hän on toiminut Teatterikorkeakoulussa Teatteritaiteen lehtorina vuodesta 2007 ja johtanut teatteripedagogiikan maisteriohjelmaa vuodesta 2011 lähtien. Häntä kiinnostaa erityisesti se, miten valta näyttäytyy teatteriopetuksen käytännöissä ja miten käytäntöjä voidaan luoda uudelleen tasa-arvoisempaan suuntaan.

Ajankohta

19.10.2020 klo 17:30 – 19:00

Sijainti

Tapahtuma järjestetään ilman paikalla olevaa yleisöä ja näytetään suorana Youtubessa

Liput

Taidepiste on kaikille avoin ja maksuton

Muut tiedot


Katso suorana 19.10. klo 17.30–19.00