Taidepiste: What can the arts do in the time of war?

Kevään viimeisessä Taidepiste-tapahtumassa puhutaan taiteesta sodanvastaisena aktivismina ja solidaarisuudesta taidekentällä.

Lähikuva mikrofonista esityssalissa

Ukrainan sodan traagiset tapahtumat saavat monet tuntemaan olonsa neuvottomiksi. Mitä voimme tehdä yksilötasolla, entä yhteisöinä? Mitä sodanvastainen aktivismi tarkoittaa taiteessa ja taidekentällä? Miten suomalainen taidekenttä voi osoittaa tukensa tänne paenneille taiteen ammattilaisille? Mitä solidaarisuus Ukrainan puolesta tarkoittaa käytännössä?

Keskustelijapaneeli koostuu Suomessa asuvista tai Suomeen sotaa paenneista ukrainalaisista, venäläisistä ja suomalaisista taiteilijoista. Mukana ovat tanssija Olha Svidina, sellisti Lukas Stasevskij, esitystaiteen kuraattori ja tuottaja Maria Sloeva sekä kuvataiteilija Pavel Rotts. Keskustelua vetää toimittaja sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologi Lea Pakkanen.

Tapahtuma on kokonaan englanninkielinen.

Keskustelun lisäksi tapahtumassa kuullaan ukrainalaisten kirjailijoiden kirjoittamia tekstejä sodan keskeltä helmi-maaliskuussa 2022. Tekstikokonaisuus on näytelmäkirjailija ja suomentaja Elli Salon kokoama. Lukijoina toimivat näyttelijä Anastasia Trizna ja Elli Salo.

Tapahtuma järjestetään Taideyliopiston Sörnäisten kampuksella, Teatterikorkeakoulun Torilla ja näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Taidepiste on Taideyliopiston kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Tapahtumat järjestetään arki-iltaisin noin kuukauden välein vaihtuvissa sijainneissa ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Laadukkaita tallenteita Taidepisteestä voi katsella Youtubessa myös jälkikäteen. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö. Lue lisää Taidepiste-tapahtumasarjasta.


Pysy kärryillä, tilaa uutiskirje!

Tulevista Taidepiste-tapahtumista saat kätevimmin tietoa tilaamalla Taideyliopiston uutiskirjeen. Kokoamme kuudesti ilmestyvään uutiskirjeeseen ajakohtaisimmat puheenvuorot, parhaat artikkelit ja kuumimmat tapahtumatärpit.

Ajankohta

24.5.2022 klo 17:30 – 19:00

Sijainti

Tori

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Liput

Taidepisteen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Muut tiedot


Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Teatterikorkeakoulun Torilla tai verkossa Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet