Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Taidepiste: Arkisen yläpuolella

Vuoden viimeisessä Taidepisteessä puhutaan siitä, mikä on ylevää ja ajatonta.

Henkilö tanssii betonisella sisäpihalla

Millaiset asiat nostavat ajatteluamme arkisen yläpuolelle? Voiko pyhyyden kokemuksia saavuttaa uskonnon sijaan esimerkiksi taiteen kautta? Mikä on meille korvaamatonta? Aiheesta keskustelevat muusikko Sami Yaffa, näyttelijä Cécile Orblin, kulttuuritoimittaja Jussi Ahlroth ja musiikkiterapian dosentti ja tutkija Sami Alanne. Keskustelun vetäjänä toimii yrittäjä Anna Moilanen

Keskustelun lisäksi tapahtumassa esiintyvät viulunsoiton opiskelijat Onni Kunnola Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Albert Sahlström Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta. He esittävät Sergei Prokofievin (1891–1953) ja Henryk Wieniawskin (1835–1880) säveltämää musiikkia.

Vuoden viimeinen Taidepiste järjestetään Taideyliopiston Sörnäisten kampuksella, Mylly-rakennuksen toisen kerroksen aulassa ja näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Taidepiste on Taideyliopiston kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Laadukkaita tallenteita menneistä tapahtumista voi katsella Youtubessa. Taidepisteen toimintaa on tukenut Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö vuosina 2020—2023. Lue lisää Taidepiste-tapahtumasarjasta.

Pysy kärryillä – tilaa uutiskirje!

Seuraavista Taidepiste-keskusteluista saat tietoa tilaamalla Taideyliopiston uutiskirjeen. Kokoamme kuudesti vuodessa ilmestyvään uutiskirjeeseen ajankohtaisimmat puheenvuorot, parhaat artikkelit sekä kuumimmat tapahtumatärpit.

Ajankohta

19.12.2022 klo 17:30 – 19:00

Sijainti

Mylly

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Liput

Taidepisteen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet