Taidepiste: Kauneus

Onko kauneudella sijaa taiteessa tai elämässä? Helmikuun Taidepisteessä mukana mm. kuvataiteilija Anna Tuori ja säveltäjä Osmo Tapio Räihälä.

Lähikuva maaleista ja maalausvälineistä

Mitä yhteisesti jaettuja käsityksiä meillä on kauneudesta ja miten ne muuttuvat? Onko taiteen oltava kaunista? Saako taide olla kaunista? Entä miten suhtaudumme esteettisyyteen kaupungissa ja elinympäristössämme, onko sillä painoarvoa?

Aiheesta ovat keskustelemassa arkkitehti Teemu Kurkela, säveltäjä Osmo Tapio Räihälä, kuvataiteilija Anna Tuori sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidehistorian ja -teorian professori Anita Seppä. Keskustelua vetää yrittäjä Anna Moilanen.

Tapahtuma järjestetään Taideyliopiston uudella Sörnäisten kampuksella, Mylly-rakennuksen toisen kerroksen aulassa ja näytetään suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalla.

Taidepiste on Taideyliopiston kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Tapahtumat järjestetään arki-iltaisin noin kuukauden välein vaihtuvissa sijainneissa ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Laadukkaita tallenteita Taidepisteestä voi katsella Youtubessa myös jälkikäteen. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö. Lue lisää Taidepiste-tapahtumasarjasta.

Lisätietoa keskustelijoista

Teemu Kurkela on arkkitehti ja yksi JKMM Arkkitehtien perustajista. Kurkela on mm. Tanssin talon sekä Arkkitehtuurin Finlandialla palkitun Kirkkonummen Fyyri-kirjaston pääsuunnittelija. Kurkela on opettanut Aalto-yliopiston arkkitehtuurin osastolla ja ollut vaikuttamassa Suomen rakennustaiteen kehitykseen Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:ssa sekä Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ry:ssä.

Anna Moilanen (yrittäjä, Open Flower) tekee tulevaisuuden ideointia ja neuvonantoa kaupungeille, yliopistoille, säätiöille, yrityksille, liitoille, yksilöille ja muille toimijoille. Annaa kiinnostaa uusi, muutos ja utopiat, joita hän toteuttaa myös omissa avauksissaan, kuten keskeneräisyyteen ja intiimiyteen keskittyvässä Wolf-festivaalissa. Hän kuuluu siihen kuuden prosentin joukkoon suomalaisista, joita voi nimittää kulttuurin suurkokijoiksi (HS).

Osmo Tapio Räihälä on taidemusiikin säveltäjä. Hänen tuotantonsa painottuu soitinmusiikkiin ja siihen sisältyy lukuisia teoksia sinfoniaorkesterille, konserttoja, kamarimusiikkia ja sooloteoksia. Räihälän musiikkia ovat tilanneet ja/tai kantaesittäneet mm. Gewandhausorchester, London Sinfonietta sekä useimmat suomalaiset orkesterit, lukuisat festivaalit ja muusikot – mutta tärkein esitys on aina seuraava.

Anita Seppä toimii Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa taidehistorian ja -teorian professorina. Seppä tunnetaan laaja-alaisena taideteorian ja kuvataiteen asiantuntijana. Hänen tutkimuksensa käsittelevät mm. globalisaation ja nykytaiteen suhdetta, estetiikan, etiikan ja politiikan rajapintoja, kuvataiteen historiaa, visuaalista kulttuuria, kuvan tutkimuksen metodologiaa sekä estetiikan teoriaa. Seppä toimii dosenttina estetiikan laitoksella Helsingin yliopistossa ja taidekasvatuksen laitoksella Jyväskylän yliopistossa

Anna Tuori on suomalainen kuvataiteilija, joka on opiskellut Kuvataideakatemiassa 1997–2003 ja École Nationale Supérieure des Beaux-Artsissa Pariisissa vuosina 1999–2000. Tuori valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2011. Hän on ollut Ars Fennica -ehdokkaana 2006 ja Carnegie Art Award -ehdokkaana 2008.

Pysy kärryillä – tilaa uutiskirje!

Seuraavista Taidepiste-keskusteluista saat tietoa tilaamalla Taideyliopiston uutiskirjeen. Kokoamme kuudesti vuodessa ilmestyvään uutiskirjeeseen ajankohtaisimmat puheenvuorot, parhaat artikkelit sekä kuumimmat tapahtumatärpit.

Ajankohta

15.2.2022 klo 17:30 – 19:00

Sijainti

Mylly

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Liput

Taidepisteen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Muut tiedot


Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Myllyn 2. kerroksen aulassa tai verkossa Taideyliopiston Youtube-kanavalla. Suosittelemme tapahtumayleisölle kasvomaskin käyttöä.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet