Mylly

Kuvataideakatemian päärakennus Mylly on Sörnäisten rantatiellä sijaitseva Taideyliopiston uudisrakennus, joka valmistui vuonna 2021.

Kuvataideakatemian päärakennus Sörnäisten rantatiellä.
Tuomas Uusheimo

Taideyliopiston uudisrakennus Mylly Sörnäisten kampuksella valmistui kesällä 2021. Mylly sijaitsee Teatterikorkeakoulun naapurissa ja on paitsi kuvataiteen, myös valo- ja äänisuunnittelun sekä esittävän taiteen lavastuksen opiskelijoiden käytössä.

Uusi rakennus on nimetty Myllyksi tontilla ennen sijainneen Helsingin Myllyn mukaan. Rakennus sijaitsee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Kookos-päärakennuksen vieressä ja tuo siten kuvataide-, teatteri- ja tanssiopiskelijat samaan kortteliin. Mylly ja Kookos on liitetty toisiinsa yhdyskäytävillä.

Yleisölle avoin Taideyliopiston Kuvataideakatemian näyttelytila Kuva/Tila mahdollistaa entistä monipuolisemman tapahtumatoiminnan ja tarjoaa kaupunkilaisille tilaisuuden päästä tutustumaan uuteen kampukseen. Lähes 750 neliömetrin laajuiset, korkeat ja valoisat näyttelytilat sijaitsevat Mylly-rakennuksen katutasossa.

Myllyn lähtökohtana on muunneltavuus

Mylly yhdistää tontin vanhat teollisuuskiinteistöt nykyaikaiseen huippuarkkitehtuuriin. Kokonaisuuden suunnittelussa tärkeimpänä tavoitteena on ollut käyttäjien, eli taideopiskelijoiden ja -opettajien tarpeita vastaavien tilojen luominen. Tuloksena on muunneltava ja joustava tilojen kokonaisuus, jossa näkyy niin taiteen tekemisen prosessimainen luonne kuin korttelin teollisuushistoriakin.

Taideyliopiston toinen Helsingin-kampus sijaitsee Töölössä, jonne on keskitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian toiminta.

Rakennuksen on suunnitellut JKMM Arkkitehdit. Uudisrakennuksen rakentaja on Lujatalo Oy. Kiinteistön omistaa Veritas Eläkevakuutus, jonka vuokralainen Taideyliopisto on.

Tilat ja toiminta

Kuva/Tila
Valkoinen studio
Ravintola Kookos
Sörnäisten kampuskirjasto

Osoite

Sörnäisten rantatie 19, Helsinki, Suomi

Aukioloajat

ma-pe 8:30-16

Näyttelyiden aikana ma-pe 8:30-18, la-su 11-18

Vahtimestari tavoitettavissa Myllyn ja Teatterikorkeakoulun Kookos -rakennuksen infopisteeltä ma-pe 8:30–16.

Yhteystiedot


kuva.info@uniarts.fi
029 447 4405

Esteettömyys

Rakennus on esteetön ja eri kerroksiin pääsee kulkemaan hissillä. Julkisten kulkuvälineiden lähimmät pysäkit ovat 100 metriä pääsisäänkäynnistä. Haapaniemenkadulla on joitain maksullisia kaupungin pysäköintipaikkoja. Rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta löytyy esteetön wc.

Sijainti kartalla