Doktorandskolan MuTri för musikpedagogik, jazz och folkmusik

Doktorandskolan MuTri ansvarar för doktorandutbildning på Konstuniversitetets Sibelius-Akademins avdelning för musikpedagogik, jazz och folkmusik.

Sibelius-Akademins doktorshattar

Presentation

Handledning av påbyggnadsutbildning på avdelningen organiseras huvudsakligen i fem ämnesgrupper (jazz, folkmusik, musikpedagogik, musikteknologi och konstförvaltning samt entreprenörskap). Det finns ungefär 60 studerande vid doktorandskolan. Ungefär lika många avlägger konstnärliga och vetenskapliga påbyggnadsexamina. De flesta vetenskapliga påbyggnadsexamina avläggs i ämnesgruppen för musikpedagogik. De flesta konstnärliga påbyggnadsexamina avläggs i ämnesgrupper för jazz och folkmusik. En sjättedel av studeranden avlägger påbyggnadsexamina i innovatörsutbildning. Vår verksamhet präglas av öppen diskussion. Detta syns både mellan personalen, men också mellan personalen och studeranden.

Konstnärlig verksamhet och forskning efter påbyggnadsstudier integreras i doktorandutbildningen bland annat genom att doktorer som arbetar på avdelningen deltar i seminarier för påbyggnadsstuderande och i handledningen av doktorandstudier. 

Kontaktinformation

  • Saijaleena Rantanen

    +358407104200
    saijaleena.rantanen@uniarts.fi
  • Kristiina Ilmonen

    +358505262020
    kristiina.ilmonen@uniarts.fi

Hannu Tolvanen, experten