Inbjudan till att delta i Bildkonstakademins utställning för konstnärlig forskning

Utställningen Klor och samband – allt förnimbar i världen (arbetsnamn), som arrangeras i Bildkonstakademins galleri Kuva/Tila, är en genomskärning från mittpunkten av KuvAs konstärliga forskning, ifrån konstnärs-forskarnas mest egna – den konstnärliga verksamheten. Utställningen består av både bestående verk samt element som byts ut under utställningstiden. Konstverk, forskningsgester, processer, skeden och långt utvecklade skapelser, finslipade helheter och frustande försök. Vi mottar också förslag för kortvariga experiment, enskilda diskussioner, framställningsmässiga interventioner och provokationer. Utdrag, beröringspunkter, materialitet, samband, lokalitet och timlighet i konst, tänkande och i världen. 

Under utställningen arrangerar vi även en del diskussionsevenemang, föreställningar, workshops och undervisningstillfällen i galleriet. En del av dessa är öppna för allmänheten och en del är riktade till de professionella inom konst och forskning. Du kan även föreslå diskussionstillfällen eller andra enskilda evenemang för utställningsprogrammet. 

Utställningen bereder plats för att visa framfötterna – ett tillfälle för konstnärlig forskning att visa fram sina klor och dess otämjda natur. Delta, delta! 

Information om utställningen och ansökningsförfarandet

Plats: Bildkonstakademins galleri Kuva/Tila i huvudbyggnaden Mylly 

Tidpunkt: 19.1–15.2.2024 (TBC). Upphängning 14–17.1.2024 / Vernissage 18.1.2024 / Nedmontering 16–17.2.2024 (TBC)

Målgrupp: 

  1. Doktorander vid Bildkonstakademin 
  2. Bildkonstakademins magisters- och doktorsalumner 
  3. Konstuniversitetets övriga doktorander och doktorsalumner 

Ansökningen skall innehålla: 

  1. Kort beskrivning av ditt konstverk, i vilken framgår preliminära tekniska och rumsliga behov 
  2. Skisser och bilder som beskriver verket 
  3. Inkludera information om tidtabell; är verket bestående genom hela utställningstiden, eller är det ämnat att vara framställt en kortare tid 
  4. Beskriv eventuella kostnader för material/upphängning (Det finns möjligheter till att förhandla om ersättning av moderata utgifter) 

Ansökningen skall skickas som en (1) pdf-fil per 24.9.2023 via e-post till Denise Ziegler, till adressen: denise.ziegler@uniarts.fi

Tilläggsuppgifter: Maiju Loukola, i adressen: maiju.loukola@uniarts.fi

Resultat kungörs 9.10.2023. Under hösten 2023 arrangeras ett möte för utställningsdeltagarna. 

Utställningen curateras av (i alfabetisk ordning): Mika Elo, Maiju Loukola, Denise Ziegler