Kutsu osallistumaan taiteellisen tutkimuksen näyttelyyn Kuva/Tilassa

Kynsiä ja kytköksiä – kaikki maailman aistittava -näyttely pyrkii olemaan näytön paikka, jossa taiteellinen tutkimus pääsee näyttämään kyntensä ja kesyttämättömän luonteensa. Osallistu, osallistu!

Kynsiä ja kytköksiä – kaikki maailman aistittava -näyttely (työnimi) on Kuvataideakatemian Myllyn päänäyttelytilassa Kuva/Tilassa järjestettävä leikkaus Kuvataideakatemian taiteelliseen tutkimukseen keskeltä taiteilija-tutkijoiden ominta: taiteen tekemistä. Näyttely koostuu sekä pysyvistä että näyttelyn aikana vaihtuvista osista. Teoksia ja tutkimuksellisia eleitä, prosesseja, vaiheita ja pitkälle vietyjä kehitelmiä, hiottuja kokonaisuuksia ja kokeilevia tyrskähdyksiä. Otamme vastaan ehdotuksia myös lyhytaikaisista kokeiluista, yksittäisistä keskusteluista, esityksellisistä interventioista ja provokaatioista. Otteita, kosketuskohtia, materiaalisuuksia, suhteita, tilallisuuksia ja ajallisuuksia taiteessa, ajattelussa, maailmassa.

Näyttelyn aikana järjestämme näyttelytilassa joitakin keskustelutilaisuuksia, esityksiä, workshopeja ja opetustilanteita. Niistä osa tulee olemaan julkisia ja kaikille avoimia, osan taas suuntaamme taiteen ja tutkimuksen ammattilaisille. Voit myös ehdottaa keskustelua tai muuta yksittäistapahtumaa näyttelyn ohjelmaan.

Kynsiä ja kytköksiä – kaikki maailman aistittava -näyttely pyrkii olemaan näytön paikka, jossa taiteellinen tutkimus pääsee näyttämään kyntensä ja kesyttämättömän luonteensa. Osallistu, osallistu!

Tietoa näyttelystä ja hakemisesta

Näyttelypaikka: Kuvataideakatemian Mylly-rakennuksen päänäyttelytila Kuva/Tila

Ajankohta: 19.1.–15.2.2024 (TBC). Ripustus 14.–17.1. / Avajaiset 18.1. / Purku 16.–17.2.2024 (TBC)

Kohderyhmä:

  1. KuvAn tohtoriopiskelijat 
  2. KuvAn MA/Doc alumnit
  3. Muut Taideyliopiston tohtoriopiskelijat ja Doc alumnit

Liitä mukaan hakemukseen:

  • lyhyt kuvaus teoksestasi, josta käy ilmi alustavat tekniset ja tilalliset tarpeet
  • selventäviä luonnoksia ja kuvia
  • kerro onko ehdotuksesi kestoltaan koko näyttelyajan mittainen, vai tarkoitettu olemaan esillä lyhyemmän ajan (kerro kesto)
  • mahdolliset materiaali-/ripustuskulut (On mahdollista neuvotella kohtuullisista materiaali- ja/tai ripustuskulujen korvaamisesta)

Lähetä ehdotuksesi yhteen pdf-dokumenttiin koottuna 24.9.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen denise.ziegler@uniarts.fi

Lisätiedustelut: maiju.loukola@uniarts.fi

Valinnoista ilmoitetaan 9.10.2023. Syksyn mittaan järjestetään yhteistapaaminen näyttelyyn osallistujien kesken.

Näyttelyn kuratoivat (nimet aakkosjärjestyksessä): Mika Elo, Maiju Loukola, Denise Ziegler