Blåsinstrument, klassik instrument, magister

Studera till professionell blåsare under ledning av de bästa lärarna och nätverka med dagens och morgondagens toppmusiker.

Mies soittaa pasuunaa.

Varför hos oss?

Kom och studera på ett av de bästa scenkonstuniversiteten i världen! Det ger dig en storartad möjlighet att få spela i en symfoniorkester redan första studieåret. Musikhusets orkesterakademi och det täta samarbetet med professionella orkestrar gör att du kan samla på dig arbetslivserfarenhet. Redan under din studietid kan du nätverka med samtida och kommande toppmusiker. 

Utbildningens innehåll och mål

Under de 2,5-åriga magisterstudierna kan du utöver ditt huvudämne utveckla dina kunskaper i t.ex. orkesterspel och kammarmusik, nutida eller äldre musikinstrument samt framförandepraxis. Du får individuell undervisning med 90 minuter per vecka. Utöver undervisningen med din egen lärare kan du regelbundet vara med på gästlärarnas mästarkurser. Som huvudämne kan du studera flöjt, oboe, klarinett, fagott, saxofon, valthorn, trumpet, basun, basbasun, barytonhorn eller tuba.Du kan också välja studieperioder ur Konstuniversitetets övriga akademiers utbud samt det gemensamma undervisningsutbudet.

Efter examen känner du till den centrala repertoaren för ditt instrument, dess stilar, tekniker och tolkningssätt, samt den västerländska konstmusikens viktigaste orkesterrepertoar. Du kan arbeta både som solist och som kammar- och orkestermusiker och du kommer att ha minst grundkunskaper i pedagogik.

Lärare

Våra lärare är alla experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av internationella musiker i toppklass.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga licentiat- och doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Urvalsguide

Målexamen och studietid

Musikmagister (MMus)
2,5 år

Ansökningstid

Nästa ansökningstid är i januari 2024. Studierna börjar i augusti 2024.

Ansökningsspråk

engelska, finska, svenska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

Läsårsavgift för studerande som studerar på engelska och kommer från länder utanför EU och EES 5000€.
Läs mer om läsårsavgiften

Handledande lärare

  • Petri Alanko

    Lektor, flöjt, Blåsinstrument, slaginstrument och harpa, Sibelius-Akademin
    Timlärare, Blåsinstrument, slaginstrument och harpa, Sibelius-Akademin
    +358505774652
    petri.alanko@uniarts.fi

Enhet

Sibelius-Akademin

Fråga om ansökning

siba.ansokan@uniarts.fi