Puhallinsoitin, klassinen instrumentti, maisteri

Opiskele meillä ja kehitä osaamisesi huippuun kansainvälisesti korkeatasoiseksi arvioidussa ympäristössä.

Mies soittaa pasuunaa.

Miksi meille?

Onko unelmanasi edistää soittotaitoasi mahdollisimman pitkälle parhaiden opettajien johdolla? Haaveiletko toimivasi orkesterimuusikkona, solistina, kamarimuusikkona tai soitonopettajana? Sibelius-Akatemiassa voit kehittää osaamisesi huippuunsa kansainvälisesti korkeatasoiseksi arvioidussa ympäristössä.

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Saat upean mahdollisuuden soittaa osana sinfoniaorkesteria ensimmäisestä opintovuodesta lähtien. Musiikkitalon orkesteriakatemia ja tiivis yhteistyö ammattiorkesterien kanssa tarjoavat mahdollisuuden kerätä työelämän kokemusta. Voit jo opiskeluaikanasi verkostoitua nykyisten ja tulevien huippumuusikoiden kanssa.

Sisältö ja tavoitteet

Opintojesi ytimessä on korkeatasoinen soittimen hallinta. Saat instrumenttisi henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa. Oman opettajasi opetuksen lisäksi voit osallistua säännöllisesti vierailevien opettajien mestarikursseille. 2,5-vuotisissa maisteriopinnoissa voit pääaineesi lisäksi kehittää osaamistasi valinnaisissa opinnoissa esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin, nykymusiikkiin tai vanhan musiikin soittimiin ja esittämiskäytäntöihin.  Halutessasi voit myös syventyä pedagogiikkaan. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Pääaineena voit opiskella huilua, oboeta, klarinettia, fagottia, saksofonia, käyrätorvea, trumpettia, pasuunaa, bassopasuunaa, baritonitorvea tai tuubaa.

Opinnoistasi saat valmiudet toimia sekä solistina että monipuolisena kamari- ja orkesterimuusikkona. Valmistuttuasi tunnet oman instrumenttisi keskeisen ohjelmiston, tyylit, tekniikat ja tulkintatavat sekä länsimaisen taidemusiikin keskeisen orkesteriohjelmiston. Saat tarvittavat taidot oman instrumenttisi tehokkaaseen ja järkevään harjoitteluun sekä itsenäiseen opiskeluun.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. Voit hakea opettajia soittimittain alla olevasta linkistä.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Petri Alanko

    Lehtori, huilu, Puhaltimien, lyömäsoittimien ja harpun aineryhmä, Sibelius-Akatemia
    +358505774652
    petri.alanko@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi