Teatersalen

Teatersalen är den största av Konstuniversitetets Teaterhögskolas scenutrymmen. Salen är specialutrustad för scenuppsättningar av de studerande.

Foto: Eeva Anundi

I teatersalen framförs huvudsakligen föreställningar av de studerande på Konstuniversitetets Teaterhögskola.

Högklassiga ljus- och ljudsystem samt videoprojiceringar kan genomföras i studion. Studiorna ligger på samma plan som trä- och metallverkstäderna vilket underlättar arbetet med att bygga upp och riva ner. Ljus- och ljudsystem samt scenelementen kan hängas upp i servicebroarnas räcken eller från åtta meter långa truss som är utrustade med motoriserade kättingstalja av vilka det finns åtta. Trussarnas maximala belastning är 250 eller 500 kg beroende på kran. Förankringarna i väggarna görs i C-skenor med en meters mellanrum. Upphängningsstängernas höjd för servicebroarna är 6,5 m och trussarnas maxima höjd är 7 m.

Runt rummet löper skenor och salarna kan hängas in med svarta eller vita ljusogenomträngligt och brand skyddad moltontyg. Vid behov kan utrymmet utrustas med anpassningsbara läktare och scenstrukturer/podier (Nivoflex och Stageright). Utrymmet har ett fjädrande trägolv.

Ett sidorum i anslutning till Teatersalen kan användas för till exempel kostymbyten och sminkning samt som pausrum. Observera att Teatersalen delar sidorummet med Studio 4.

Teatersalen har en kapacitet på 150 personer och är 216 m² stor.

Uthyrning av teatersalen

Om omständigheterna tillåter kan teatersalen hyras ut för externa evenemang som har en tydlig koppling till universitetets verksamhet. Om du är intresserad av att hyra lokal, ta kontakt med lokalchef Matti Rautio: matti.rautio@uniarts.fi.

Fotografering

Ta kontakt med kommunikationsplanerare Jaana Forsström angående fototillstånd: jaana.forsstrom@uniarts.fi.

Teknisk utrustning och planritningar

Här hittar du teatersalens teknisk utrustning och planritningar

Utrymmen och verksamhet

Sörnäs campus

Kokos-byggnaden

Studio 1

Studio 2

Studio 3

Studio 4

Teaterhögskolans biljettförsäljning

Teaterhögskolans lunchrestaurang

Adress

Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, Suomi

Tillgänglighet

Byggnaden är anpassad för obehindrad framkomlighet. Teatersalen ligger i gatuplanet på byggnadens första våning.

Övrig information

Foto: Eeva Anundi

Plats på kartan