Studio 2

Studio 2 är en av Konstuniversitetets Teaterhögskolas scensalar. Den är specialutrustad för att användas för scenuppsättningar av de studerande.

I studion framförs huvudsakligen föreställningar av de studerande på Konstuniversitetets Teaterhögskola.

Högklassiga ljus- och ljudlösningar samt videoprojiceringar kan genomföras i studion. Studiorna ligger på samma plan som verkstäderna vilket underlättar arbetet med att bygga upp och riva. Man har mångsidiga möjligheter att rigga ljus-, ljud- och scenografianordningar med hjälp av servicebryggor, tvärslåar, trossar och lyftkedjor. På väggarna sitter C-balkar med en meters mellanrum för motsvarande riggningar.

Runt rummet löper skenor och salarna kan hängas in med ljusogenomträngligt svart moltontyg. Den högsta tillåtna belastningen på bommarna i taket är 40 kg/m2, vilket i praktiken räcker för riggning av strålkastare och högtalare. Lokalen har fjädrande golv och golvvärme.

Scen- och salongskonstruktioner kan varieras (Nivoflex och Stageright) publikstolarna kan kopplas ihop. I anslutning till scenerna finns närförråd för lättare dekorer vilka också kan användas som bakscen.

Maximala antalet personer: 80

Uthyrning av studion

Om omständigheterna tillåter kan studion hyras ut för externa evenemang som har en tydlig koppling till universitetets verksamhet. Om du är intresserad av att hyra lokal, ta kontakt med lokalchef Matti Rautio.

Fotografering

Ta kontakt med kommunikationsplanerare Jaana Forsström angående fototillstånd.

Utrymmen och verksamhet

Sörnäs campus
Kokos-byggnaden
Studio 1
Studio 3
Studio 4
Teaterhögskolans biljettförsäljning
Teaterhögskolan biblioteket
Teaterhögskolans lunchrestaurang

Adress

Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, Suomi

Öppettider

Mån-Fre 8-19

Lör-Sön 10-14

Kontaktinformation


matti.rautio@uniarts.fi

Tillgänglighet

Byggnaden är anpassad för obehindrad framkomlighet. Studion ligger i gatuplanet på byggnadens första våning.

Övrig information

Photos: Petri Summanen

Plats på kartan