Teatterisali

Teatterisali on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun esitystiloista suurin. Sali on varusteltu erityisesti opiskelijoiden esityskäyttöä varten.

Kuva: Eeva Anundi

Teatterisali on Teatterikorkeakoulun suurin esitystila, jossa järjestetään pääasiassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden esityksiä.

Teatterisalissa on laadukkaat valo- ja äänijärjestelmät ja siellä on mahdollista toteuttaa videoprojisointeja. Se sijaitsee samassa tasossa puu- ja metallipajojen kanssa, mikä helpottaa lavastusten pystytystä ja purkua. Valo- ja äänilaitteet sekä lavastuselementit on mahdollista ripustaa hoitosiltojen kaiteisiin tai moottoroiduilla ketjunostimilla varustettuihin kahdeksan metriä pitkiin trusseihin, joita on kahdeksan kappaletta. Trussien maksimi kuorma on 250 tai 500 kg nostimesta riippuen. Seiniin kiinnitykset tehdään metrin välein sijoitettuihin C-kiskoihin. Hoitisiltojen ripustustanko korkeus on 6,5 m ja trussien maksimi korkeus 7 m.

Tilaa kiertävät verhokiskot ja se voidaan ympäröidä mustilla tai valkoisille valoa läpäisemättömillä palosuojatuilla molton-kankailla. Tilaan voi tuoda tarvittaessa muunneltavia katsomo- ja näyttämörakenteita (Nivoflex ja Stageright). Tilassa on puinen joustolattia.

Teatterisalin yhteydessä olevaa sivutilaa voi käyttää tarvittaessa esimerkiksi pukuvaihtoihin ja maskeeraukseen sekä taukotilana. Huom! Teatterisali jakaa sivutilan Studio 4 kanssa.

Salin kapasiteetti on 150 henkilöä ja sen koko on 216 m².

Teatterisalin vuokraus

Tilanteen salliessa Teatterisalia voidaan vuokrata myös ulkopuolisille tilaisuuksiin, joilla on selkeä sidos yliopiston toimintaan. Taideyliopiston tilapalvelut vastaavat tilojen ulosvuokrauksesta. Jos olet kiinnostunut vuokraamaan tilaa, ole yhteydessä osoitteeseen tilavuokraus@uniarts.fi.

Kuvaaminen Teatterisalissa

Teatterisalin kuvausluvista ole yhteydessä viestintäsuunnittelija Jaana Forsströmiin.

Teatterisalin kalustolistaus ja pohjakuvat

Tutustu Teatterisalin kalustolistaukseen ja pohjakuviin

Tilat ja toiminta

Sörnäisten kampus

Teatterikorkeakoulun päärakennus Kookos

Studio 1

Studio 2

Studio 3

Studio 4

Ravintola Kookos

Teatterikorkeakoulun lipunmyynti

Osoite

Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, Suomi

Esteettömyys

Rakennus on esteetön. Teatterisali sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa katutasossa.

Muut tiedot

Kuva: Eeva Anundi

Sijainti kartalla