Beredskapsgruppens nuvarande coronariktlinjer fortsätter gälla t.o.m. 17.1.2021

Konstuniversitetets beredskapsgrupp samlades fredagen 18.12 för att diskutera universitetets coronariktlinjer för januari. Beredskapsgruppen bestämde sig för att de nuvarande riktlinjerna fortsätter gälla till och med söndagen 17.1.

Sammandrag av de nuvarande riktlinjerna:

  • Ytterdörrarna vid Konstuniversitetets lokaler är stängda, och tillgång till lokalerna sker endast med personlig nyckel.
  • Undervisning ordnas i princip helt som distansundervisning.
  • Undervisning som är omöjligt eller orimligt svårt att ordna på distans med tanke på att genomföra studieprestationen ordnas som kontaktundervisning med max. 10 personer. Man ska ansöka om tillstånd för att ordna kontaktundervisning från enhetens ledare (dekan, eller prorektor för undervisning när det gäller öppna campuset) eller från en person som hen befullmäktigat.  
  • Om det trots riskerna bedöms absolut nödvändigt med tanke på inlärningsmålen att ordna över 10 personers kontaktundervisning eller övningar samt uppföranden samhörande undervisning, ska man ansöka om tillstånd från enhetens ledare (dekan, eller prorektor för undervisning när det gäller öppna campuset) för att ordna detta.
  • Konstnärlig verksamhet fortsätter i universitetets lokaler utan utomstående publik.
  • Övrigt arbete fortsätter huvudsakligen på distans.

Alla Konstuniversitetets coronariktlinjer finns i sin helhet i Artsis huvudnyhet Information om coronavirusets inverkan på Konstuniversitetet, uppdateras kontinuerligt.

Konstuniversitetets beredskapsgrupp kommer att samlas följande gång på torsdagen 7.1 för att besluta om riktlinjer som kommer att gälla fr.o.m 18.1. Målet är att fatta beslut som möjliggör planering av undervisning och konstnärlig verksamhet för en så lång tidsperiod som möjligt med tanke på lägesbilden.

Bibliotekets tjänster erbjuds fortsättningsvis begränsat som meröppet under januari

Bibliotekets enheter i Helsingfors erbjuder fortsättningsvis begränsade tjänster i januari 2021. Biblioteket är meröppet under perioden 11-31.1.2021. Biblioteken för besökas endast av Konstuniversitetets studerande, forskare och personal. Bibliotekslokaliteterna är enbart tillgängliga genom användning av en personlig nyckel.

Biblioteken är stängda under jullovet 19.12.2020–10.1.2021.

Universitetets öppethållningstider under julen

Inträde till Konstuniversitetets lokaler är enbart möjligt med en personlig nyckel, ett förfarande som varit i kraft sedan 30.11.2020. Lokalerna kan enbart användas ifall det finns ett särskilt behov för det, till exempel för användning av arbetsrum eller för musikövning. Onödig vistelse i lokalerna skall undvikas.

I lokalerna bör följas universitetets säkerhetsanvisningar. För verksamhet vid Tölö campuset behövs en i ikraftvarande utrymmesbokning i Peppi.

Öppethållningstider

Tölö campus (M-, N- och R-husen)

  • Byggnaderna är i princip stängda 24–27.12.2020
  • Vaktmästarna är på plats 28.12.2020–10.1.2021 i byggnaderna kl. 9–16.45. Inträde till byggnaderna enbart med personlig nyckel.
  • För att få utnyttja lokaliteterna krävs en ikraftvarande bokning av utrymme.

Sörnäs campus

  • Bildkonstakademins info är stängd 24.12.2020–4.1.2021. Inträde till byggnaden enbart med personlig nyckel.
  • Teaterhögskolans Kokos-byggnad är stängd 24-27.12.2020. Byggnaden är öppen 28.12.2020–10.1.2021 under vardagar kl. 8–17.
  • Inträde till byggnaden enbart med personlig nyckel. För att få utnyttja lokaliteterna krävs en ikraftvarande bokning av utrymme.

Den coronajourhavande kan kontaktas även under julen

Du kan kontakta Konstuniversitetets coronajourhavande under julen genom att ringa 02 9447 4100 (man kan inte skicka textmeddelanden till det här numret) eller genom att mejla till korona@uniarts.fi. Om du konstateras ha en coronavirusinfektion, informera universitetets coronajourhavande omedelbart om detta.

Mer information om hur man ska agera agera i en smittsituation hittar du här: Förfaringssätt vid smitta.