Studiehelheten musikteater

Studera skådespelarkonst, dans, musikalsång, röstbehandling och ensemblesång i en genuint tvärkonstnärlig miljö.

Opiskelijoita tanssisalissa

Utbildningens innehåll och mål

Studiehelheten Musikteater är en fördjupande studiehelhet på magisternivå som genomförs med samlad undervisning på Konstuniversitetet. Studiehelheten ger de studerande förutsättningar för att arbeta som scenkonstnärer inom en konstart som kräver suverän behärskning av ett flertal olika delområden.

Undervisningen i musikteater äger rum i grupp. Studierna består av dans, musikalsång, röstbehandling, ensemblesång och skådespelarkonst samt mästarkurser och workshopar. Du får arbeta tätt tillsammans med konstnärer inom olika konstarter.

Studiehelheten är utarbetad i samarbete mellan Konstuniversitetets Teaterhögskola och Sibelius-Akademi. Studierna omfattar 10−30 studiepoäng.

Lärare

Ansvarig lärare i musikteater är Hanna Hurskainen, och övriga lärare är lektorer vid Konstuniversitetet samt gästande experter.

Antagning

Ansökan till den ettåriga helheten i musikteater för läsåret 2024-2025 kan lämnas in under ansökningsperioden för Konstuniversitetets öppna universitet 3.-19.4.2024.

En del av de sökande kallas till en lämplighetstest på basis av ett motivationsbrev som lämnas in på ansökningsblanketten. På basis av lämplighetstesten kommer studenter att väljas från både magisterstudenterna vid Konstuniversitetet och öppna universitetet.

Kursinnehåll och ansökningsanvisningar ges ut i studiehandbokeen (publiceras 19.3.2024).

Mera information om hur du ansöker och en länk till öppna universitetets ansökningsblankett finns i Studieinfo.

Urvalsguide

Ansökningstid

3.-19.4.2024

Ansökningsspråk

finska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Handledande lärare

  • Hanna Hurskainen

    Lektor, pop/jazzvokalmusik, Gemensam undervisning, Öppet campus
    Timlärare, Musikpedagogik, Sibelius-Akademin
    +358505625268
    hanna.hurskainen@uniarts.fi

Enhet

Öppet campus