Musiikkiteatterin opintokokonaisuus

Opiskele näyttelijäntaidetta, tanssia, musikaalilaulua, äänenkäyttöä ja ensemble-laulua aidosti monitaiteellisessa ympäristössä.

Opiskelijoita tanssisalissa

Sisältö ja tavoitteet

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus on Taideyliopiston yhteisenä opetuksena toteutettava maisterivaiheen syventävä opintokokonaisuus. Tarjoamme opiskelijalle eväät toimia esiintyvänä ammattilaisena taiteenlajissa, joka vaatii monen eri osa-alueen suvereenia hallintaa.

Musiikkiteatterin opetus toteutetaan ryhmäopetuksena. Opinnot koostuvat tanssin, musikaalilaulun, äänenkäytön, ensemble-laulun ja näyttelijäntaiteen opinnoista sekä mestarikursseista ja työpajoista. Pääset toimimaan tiiviissä yhteistyössä eri taiteenalojen ammattilaisten kanssa.

Opintokokonaisuus on luotu yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian kanssa. Opintojen laajuus on 10-30 opintopistettä.

Opettajat

Musiikkiteatterin vastuuopettajana toimii Markku Luuppala-Roos, ja muut opettajat ovat Taideyliopiston lehtoreita ja vierailevia asiantuntijoita. Kevätlukukaudella 2021 musiikkiteatteriopinnoissa opettavat mm. Hanna Hurskainen, Petrus Kähkönen, Selina Sillanpää, Miiko Toiviainen, Maria Ylipää, Reeta Vestman, Laura Virtala ja Reija Wäre.

Hakeminen

Haku musiikkiteatterin opintokokonaisuuteen järjestetään kerran vuodessa keväällä (helmi-maaliskuussa), jolloin valitaan opiskelijat syksyllä alkavaan opetukseen. Opintokokonaisuuden opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella. Mukaan voivat hakea myös muut kuin Taideyliopiston tutkinto-opiskelijat, sillä osa kurssipaikoista on varattu avoimen yliopiston opiskelijoille.

Yksikkö

Avoin kampus

Hakukielet

suomi (fi)

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika järjestetään keväällä 2022.

Vastuuhenkilöt

Markku Luuppala-Roos lehtori