Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus

Opiskele näyttelijäntaidetta, tanssia, musikaalilaulua, äänenkäyttöä ja ensemble-laulua aidosti monitaiteellisessa ympäristössä.

Opiskelijoita tanssisalissa

Sisältö ja tavoitteet

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus on Taideyliopiston yhteisenä opetuksena toteutettava maisterivaiheen syventävä opintokokonaisuus. Tarjoamme opiskelijalle eväät toimia esiintyvänä ammattilaisena taiteenlajissa, joka vaatii monen eri osa-alueen suvereenia hallintaa.

Musiikkiteatterin opetus toteutetaan ryhmäopetuksena. Opinnot koostuvat tanssin, musikaalilaulun, äänenkäytön, ensemble-laulun ja näyttelijäntaiteen opinnoista sekä mestarikursseista ja työpajoista. Pääset toimimaan tiiviissä yhteistyössä eri taiteenalojen ammattilaisten kanssa.

Opintokokonaisuus on luotu yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian kanssa. Opintojen laajuus on 10-30 opintopistettä.

Opettajat

Musiikkiteatterin vastuuopettajana toimii Hanna Hurskainen, ja muut opettajat ovat Taideyliopiston lehtoreita ja vierailevia alan huippuosaajia ja kouluttajia.

Hakeminen

Haku musiikkiteatterin opintokokonaisuuteen järjestetään kerran vuodessa keväällä (helmi-maaliskuussa), jolloin valitaan opiskelijat syksyllä alkavaan opetukseen. Opintokokonaisuuden opiskelijat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella. Osa kurssipaikoista on varattu avoimen yliopiston opiskelijoille. Hakua ei järjestetä keväällä 2023.

Yksikkö

Avoin kampus

Hakukielet

suomi (fi)

Hakuaika

Keväällä 2023 ei järjestetä hakua. 

Vastuuopettaja

Hanna Hurskainen, lehtori