Regi (magisterstudier)

Studera regi på engelska i en forskningsbaserad, professionell och internationell studiemiljö på toppnivå.

Varför hos oss?

Det tvååriga magisterprogrammet i regi ger de studerande unika förutsättningar för att utveckla sina egna särskilda kvaliteter och möjlighet att få konstnärlig praktik som regissör. Magisterstudierna styrs genom en forskningsfråga som den studerande själv väljer, och som både stöder och utmanar den studerande i att utveckla sitt eget konstnärliga tänkande och sina färdigheter i en tvärvetenskaplig och mångfacetterad lärmiljö, där även kamratlärande spelar en viktig roll.

Utbildningens innehåll och mål

Den studerandes eget konstnärliga arbete, som stöds av skolans professionella produktionsmaskineri och nära kontakt med branschen, är en central del av registudierna. De studerande har även möjlighet att samarbeta med andra utbildningsprogram vid Konstuniversitetets Teaterhögskola, såsom design för scenkonst, ljusdesign, ljuddesign och skådespelarkonst. Kurserna för magisterstudier kombinerar teoretisk undervisning med praktiskt arbete, och den studerande erbjuds mångsidiga och överraskande perspektiv som utmanar och fördjupar hens eget konstnärliga och kritiska tänkande.

I magisterstudierna i regi ges de studerande möjlighet att skapa kontakter med personer som studerar regi runtom i Europa. Vi har ett nära samarbete med andra europeiska utbildningsprogram i regi (bl.a. Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch, Den Danske Scenekunstskole, Listaháskóli Íslands, Stockholms Konstnärliga Högskola, Kunsthøgskolen i Oslo, Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija). Utöver dessa har utbildningen även mångårigaåriga samarbetspartners i Brasilien (SP Escola de Teatro, São Paulo) och i Moçambique (Universidade Eduardo Mondlane, Maputo). Det huvudsakliga undervisningsspråket i magisterstudierna i regi är engelska, men om förutsättningarna tillåter får de studerande även använda finska eller svenska.

Rituell teater. Fotograf: Juanita Ocampo.

Lärare

Våra lärare är erfarna experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av såväl inhemska som internationella toppkrafter. 

Antagning

Antagning till magisterstudierna i regi sker varje år. År 2022 ordnas inträdesproven på distans.

Konstuniversitetet är en av de mest populära skolorna i Finland. Bekanta dig med tidigare års antagningsstatistik.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta studierna exempelvis på doktorandprogrammet i teaterkonst och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga licentiat- och doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Ansökningsmål

Magisterstudier i regi

  • magister (2 år)

Målexamen

Magister i teaterkonst

Enhet

Teaterhögskolan

Språk

engelska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

För studerande från länder utanför EU och EES 5000 €. Läs mer om läsårsavgiften.

Ansökningstid

Nästa ansökningstid meddelas senare.

Ansvarsperson

Riko Saatsi
lektor

Eero Vuori
lektor

Max-katalogen