Komposition, magister

Studera till professionell kompositör på det ledande utbildningsprogrammet inom området och få en bred musikalisk bildning.

Varför hos oss?

Studera komposition på ett av de bästa scenkonstuniversiteten i världen! Du får gedigna kunskaper för att kunna arbeta med krävande uppgifter som musikexpert. Studierna förbereder dig för att kunna delta i debatten inom musikgemenskapen och i övriga samhället. Förutom som kompositörer arbetar de som har utexaminerats från programmet även mångkunnigt som lärare, musiker och skribenter. 

Utbildningens innehåll och mål

Kärnan i utbildningen består av kompositionsstudier, satslära, musikanalys och instrumentation. På magisternivå ligger fokus på att fördjupa din yrkesskicklighet i komposition och studier som stödjer dig som kompositör. 

Du kan också välja studieperioder ur Konstuniversitetets övriga utbud samt det gemensamma undervisningsutbudet.

De som söker till komposition och musikteori som huvudämne bedöms i olika urvalsgrupper. Den sökande kan samma år söka till båda huvudämnena. Utbildningens nivå förutsätter bättre grundkunskaper i musikteori och gehör samt kännedom om västerländsk konstmusik än för Sibelius-Akademins övriga utbildningsprogram. De som söker till komposition som huvudämne förutsätts också ha en skapande musikbegåvning.

Lärare

Våra lärare är alla experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av internationella musiker i toppklass.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta studera genom att söka in på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga doktorsexamen som påbyggnadsexamen.

Urvalsguide

Målexamen och studietid

Musikmagister (MMus)
2,5 år

Ansökningstid

Nästa ansökningstid är i januari 2024. Studierna börjar i augusti 2024.

Ansökningsspråk

engelska, finska, svenska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

Läsårsavgift för studerande som studerar på engelska och kommer från länder utanför EU och EES 5000€.
Läs mer om läsårsavgiften

Handledande lärare

 • Minna Holkkola

  Lektor, musikteori, Komposition and musikteori, Sibelius-Akademin
  +358505296492
  minna.holkkola@uniarts.fi
 • Veli-Matti Puumala

  Professor, komposition, Komposition and musikteori, Sibelius-Akademin
  +358407104254
  veli-matti.puumala@uniarts.fi

Enhet

Sibelius-Akademin

Fråga om ansökning

siba.ansokan@uniarts.fi