N-huset

I den anrika byggnaden på Tölö campus nära centrum finns utrymmen där de musikstuderande har möjlighet att öva dygnet runt.

Ulkokuva N-talosta

På Nervandersgatan finns 28 rum avsedda för musikundervisning och övning, en instrumentverkstad samt arbets- och mötesrum för personalen. I byggnaden finns också en studentrestaurang som förutom lunch även serverar frukost till ett förmånligt pris. Byggnaden ligger i Helsingfors centrum och det är enkelt att ta sig dit med allmänna färdmedel samt till fots och med cykel.

Byggnaden som kallas N-huset renoverades grundligt år 2014 och togs därefter i bruk av Konstuniversitetet. Före detta Suomalainen Yhteiskoulu återfick sitt ursprungliga utseende, men lokalerna byggdes om för att stöda musikundervisningen.

Till exempel gymnastiksalen delades in i salar för orgelundervisning och i mellanbjälklagen satte man in ljudisolering med flytande konstruktion.

Öppettider

Öppettider normalt:
må–fre 8-20
lå 9-16
sön stängd

Lokaler

N-husets lunchrestaurang
Övningsrum
Tölö campus

Adress

Nervanderinkatu 13, 00100 Helsinki, Suomi

Öppettider

Stängd för allmänheten

Kontaktinformation

siba.n.info@uniarts.fi
+358 29 4472203

Tillgänglighet

Byggnaden är tillgänglig. Byggnaden har en tillgänglig ingång via bakgården. Ring husets vaktmästare på numret 029 4472203 om du vill använda denna ingång. Hiss kan användas mellan våningarna. Det finns platser för rullstolar i klassrummen.

Plats på kartan