Online konsert: Vinterns unga artister konsertserien: Lore Amenabar Larrañaga

Lore Amenabar Larrañaga bjuder på glimtar från min väg från en 18 år gammal studerande på Konstuniversitetet till doktorand på Royal Academy of Music i London.

Vi följer med coronarestriktionerna

På grund av rådande koronavirusrestriktioner har konserter som planerats hållas i Helsingfors Musikhuset ställts in för allmänheten fram till den 15 februari 2022. Högst 50 personer släpps in till konserter som hålls i R-byggnaden. Platserna kommer att fyllas i ordningsföljd. Covid-19-pass används inte. Ticketmaster Finland ansvarar för att returnera biljetter.

Konserten kan ses avgiftsfritt i direktsändning på Youtube den 3 februari kl. 19–19:50.

På samma sätt som Sibelius-Akademin välkomnar unga studerande som står i början av sin musikaliska livsresa, så tar den farväl av dem som går vidare till en yrkeskarriär.

Programmet innehåller två finländska kompositioner för klassiskt dragspel och därefter tre världspremiärer av verk skrivna för ett kvarttonsdragspel som jag har designat själv. Instrumentvalet i sig avspeglar Larrañagaa konstnärliga utveckling och dragning mot mikrotonalitet och ”blå tangenter”.

Artister

  • Lore Amenabar Larrañaga, Dragspel och kvarttonsdragspel
  • Océane Deweirder, Mezzosopran

Program

  • J. Kaipainen (1956-2015): Placido op.68
  • V. Kujala (1976- ): Mephisto Maze
  • D. Gorton (1978- ): Barafostus’ Dreame *
  • D. Bousted (1957- ): My Time is Your Time *
  • J. Batty: Blind Spots *

* Världspremiär

Mer information: Janne Ikäheimo

Vinterns unga artister konsertserien

Serien Vinterns unga artister 21.1.–15.2.2022 presenterar nyutexaminerade studerande på Konstuniversitetets Sibelius-Akademi som varit mycket framgångsrika i sina studier.

Tid

3.2.2022 kl 19:00 – 19:50

Plats

Online konsert

Biljetter

Fritt inträde

Mer information


Vi vill skapa en säker händelseupplevelse även under korona. Läs säkerhetsanvisningarna här innan du anländer till evenemanget.