Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/project/web/wp/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 157 NYKY Ensemble | Konstuniversitetet

NYKY Ensemble

Tonsättaren och altviolinisten Max Savikangas har planerat NYKY-konsertprogrammet i vilket några av de nyaste och mest spännande finländska verken ingår.

X-symboli sinisellä ja violetilla taustalla.

Flera av verken behandlar högaktuella samhälleliga och miljörelaterade ämnen såsom individuellt och strukturellt våld, konkurrenssamhällets inverkan på individen, jämställdhet mellan könen och de transsexuella, utnyttjande av fattiga, massdöd bland växter och djur på grund av människan, och klimatförändringshotet.

Tonsättarna undersöker sina ämnen på mycket personliga och också överraskande sätt, ibland med en humoristisk twist. Liveelektronik, bakgrundsinspelningar, taktspår, elektrisk förstärkning och videoprojektioner hör till dagens värld, vilket märks i programmet. Konsertens titel hänvisar till nuets flyktighet och ger en vink om att vi – också i dag – kan förändra vår planet så den tröstlösa framtiden ser bättre ut. Låt oss agera nu, innan det är försent!

NYKY Ensemble

Program

Tytti Arola & Thorkell Nordal: About Crickets (2019)
Maija Hynninen: Glow Within (2018)
Max Savikangas: Silvertone (2017-19)
Asta Hyvärinen: Peloton, Symptoms of Bicycling (2019)
Veli Kujala: Taz (2018)

Mer information: Libero Mureddu, libero.mureddu@uniarts.fi

Tid

23.10.2020 kl 19:00

Plats

Musikhuset, Sibelius-Akademin

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Biljetter

Fritt inträde, plats måste reserveras

Reservera din plats här

Mer information

Det finns 27 platser tillgäng för konserten. Vi vill skapa en säker händelseupplevelse även under korona. Läs säkerhetsanvisningarna här innan du anländer till evenemanget.

Plats på kartan

Se vägbeskrivning