Musikhuset

Musikhuset som ligger i centrum av Helsingfors hör till de mest framträdande konserthusen och mötesplatserna i staden.

Totalrenovering av Mannerheimvägen

Tillgången till Musiikkitalo från Mannerheimvägen kommer att vara svår. Vi rekommenderar att du tillåter tillräckligt med tid för din ankomst och använder ingången på sidan av Kansalaistori om möjligt. Enligt aktuell information kommer infarten till Mannerheimvägen också att vara i bruk under hela renoveringen, men gångvägarna kan ibland vara utmanande.

Vi rekommenderar att du följer de officiella informationskanaler för renoveringsprojektet, där du kan hitta den senaste informationen.

I Musikhuset finns undervisnings- och övningslokaler avsedda speciellt för de studerande vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi, arbetsrum för de anställda och salar anpassade för olika typer av evenemang. Black Box som är avpassad för elektronisk musik, musikteatersalen Sonore, kammarmusiksalen Camerata, orgelsalen Organo samt Paavo, som ursprungligen var avsedd som övningssal för orkestrarna. Akustiken i varje sal är planerad för att respektera salens specifika användningsändamål. I Musikhuset finns ett café som betjänar konsertbesökarna och en lunchrestaurang där studerande kan äta till ett förmånligt pris.

Musikhuset invid Medborgartorget i Helsingfors invigdes år 2011. Konstuniversitetet äger byggnaden tillsammans med Helsingfors stadsorkester och Radions symfoniorkester. Musikhuset är byggt utan trösklar och det finns hiss mellan alla våningar. Skyltar med punktskrift underlättar för synskadade att röra sig i huset. Läs mera på Musikhusets websidan.

Adress

Töölönlahdenkatu 16, 00100 Helsinki, Suomi

Öppettider

mån-fre 9-20

lö 9-17

sö stängt

Kontaktinformation


siba.m-info@uniarts.fi

Tillgänglighet

Musikhuset är byggt utan trösklar och det finns hiss mellan alla våningar. Skyltar med punktskrift underlättar för synskadade att röra sig i huset.

Övrig information

Bilder: David Jacob

Plats på kartan