Musikhuset

Musikhuset som ligger i centrum av Helsingfors hör till de mest framträdande konserthusen och mötesplatserna i staden.

I Musikhuset finns undervisnings- och övningslokaler avsedda speciellt för de studerande vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi, arbetsrum för de anställda och salar anpassade för olika typer av evenemang. Black Box som är avpassad för elektronisk musik, musikteatersalen Sonore, kammarmusiksalen Camerata, orgelsalen Organo samt Paavo, som ursprungligen var avsedd som övningssal för orkestrarna. Akustiken i varje sal är planerad för att respektera salens specifika användningsändamål. I Musikhuset finns ett café som betjänar konsertbesökarna och en lunchrestaurang där studerande kan äta till ett förmånligt pris.

Musikhuset invid Medborgartorget i Helsingfors invigdes år 2011. Konstuniversitetet äger byggnaden tillsammans med Helsingfors stadsorkester och Radions symfoniorkester. Musikhuset är byggt utan trösklar och det finns hiss mellan alla våningar. Skyltar med punktskrift underlättar för synskadade att röra sig i huset. Läs mera på Musikhusets websidan.

Utrymmen och verksamhet

Musikhusets Konsertsalen
Camerata
Sonore
Organo
Black Box (Musikhuset)
Auditorio (Musikhuset)
Agora
Huvudfoajé
Övningslokaler 
Musikhusets info och biljettförsäljning
Tölö campusbibliotek
Musikhusets Restaurang-Klubb     
Tölö campus

Adress

Töölönlahdenkatu 16, 00100 Helsinki, Suomi

Öppettider

mån-fre 8-20

lö 9-16

sö stängd

Kontaktinformation

siba.m-info@uniarts.fi

Tillgänglighet

Musikhuset är byggt utan trösklar och det finns hiss mellan alla våningar. Skyltar med punktskrift underlättar för synskadade att röra sig i huset.

Övrig information

Bilder: David Jacob

Plats på kartan