Konstuniversitetets nuvarande coronariktlinjer för undervisning fortsätter gälla t.o.m. 28.2, konstnärlig verksamhet fortsätter utan utomstående publik t.o.m 31.1

Ytterdörrarna vid universitetets lokaler är stängda fram till 31.1, och tillgång till lokalerna sker endast med personlig nyckel.

Konstuniversitetets beredskapsgrupp samlades torsdagen 7.1 för att diskutera universitetets coronariktlinjer. Beredskapsgruppen bestämde sig för att de nuvarande riktlinjerna fortsätter gälla till och med 28.2 när det gäller undervisning och till och med 31.1 när det gäller konstnärlig verksamhet. Övrigt arbete fortsätter huvudsakligen på distans.

Preciseringar i riktlinjerna

Undervisning

Undervisning ordnas i princip helt som distansundervisning till och med 28.2.

Undervisning som är omöjligt eller orimligt svårt att ordna på distans med tanke på att genomföra studieprestationen ordnas som kontaktundervisning med max. 10 personer. Man ska ansöka om tillstånd från ämnesgruppens, utbildningsprogrammets eller studieområdets ledare för att ordna kontaktundervisning.

För att ordna kontaktundervisning eller övningar samt uppföranden kopplade till undervisning med över 10 personer ska man ansöka om tillstånd från dekanen eller prorektorn för undervisning när det gäller öppna campuset. Kontaktundervisning, övningar samt uppföranden med över 10 personer kan ordnas endast om detta bedöms absolut nödvändigt av akademierna trots riskerna med tanke på att nå inlärningsmålen.

Konstuniversitetets coronariktlinjer för undervisning finns i sin helhet i Artsis huvudnyhet Information om coronavirusets inverkan på Konstuniversitetet, uppdateras kontinuerligt.

Konstnärlig verksamhet

Konstnärlig verksamhet fortsätter i universitetets lokaler utan utomstående publik till och med 31.1.

Konstuniversitetets coronariktlinjer för konstnärlig verksamhet finns i sin helhet i Artsis huvudnyhet Information om coronavirusets inverkan på Konstuniversitetet, uppdateras kontinuerligt.

Hobbyverksamhet

Avbrottet i individuell och grupphobbyverksamhet i Konstuniversitetets lokaler fortsätter fram till 28.2. Med hobbyverksamhet menas inte övning som är kopplad till studier.

Teaterhögskolans gym hålls stängt fram till 28.2.