Distansundervisning och -arbete fortsätter till 13.5.

Finlands regering har beslutat att begränsningsåtgärder gällande förskolepedagogik, undervisning och utbildning fortsätts med en månad. Detta betyder att Konstuniversitetets lokaler förblir stängda och undervisning vid Konstuniversitetet fortsätts på distans t.o.m. 13.5.2020.

Konstuniversitetet är beredd att fortsätta undantagsarrangemang till slutet av terminen om begränsning av epidemin kräver det.

Ärenden i universitetslokaler 

Konstuniversitetets lokaler är stängda. Endast personer som behandlar specifikt preciserade uppgifter kan arbeta i universitetslokalerna. Man ska ha ett särskilt tillstånd för att sköta ärenden i lokalerna och man skall komma överens om avhämtningar på förhand med lokalernas vaktmästare. 
 
Lokalernas bevakning ökas när lokalerna är tomma. Om en väktare måste eskortera ut en person som inte har tillstånd till att vistas i lokalerna, ansvarar den ifrågavarande personen för kostnaderna.  

Mehiläinen utvidgar testning av coronavirusprov

Mehiläinen som ansvarar för Konstuniversitetets arbetshälsa utvidgar testning av coronavirusprov. Personalen har i fortsättningen möjlighet att bli testad p.g.a. en medicinsk bedömning som görs på distansmottagning via Mehiläinens Digiklinik. Bedömningen baserar sig på finska experter och WHO:s rekommendationer. 

Mehiläinens drive-in-teststationer och kliniker för luftvägsinfektion runtomkring i Finland ansvarar för provtagningen.

Arbetsgivaren betalar för distansmottagningen hos läkaren och tar hand om kostnaderna för den eventuella testen. 

Utdelning av post

Posten till Konstuniversitetet delas ut på fredagar till Musikhuset, Konstakademin, Teaterhögskolan samt till N- och R-huset. Posten till rektors kansli levereras till Musikhuset. 

Om du förväntar brådskande eller kritisk post angående verksamheten, kontakta vaktmästarna för att komma överens om att hämta posten. 

Vaktmästarna är på plats på måndagar, onsdagar och fredagar kl. 9–12 och de kan kontaktas på per telefon: 

  • M-huset: 0294474401  
  • N- huset: 0294474403  
  • R- huset: 0294474404  
  • Kookos: 0400792007  
  • Elimägatan: 0294474406     

Pausgymnastik för personalen och studerande

Konstuniversitetet tar i testbruk BREAK PRO-mobilapplikationen för pausgymnastik för april månad. Både personalen och studerandena kan använda applikationen. Verktyget som är planerad av fysioterapeuter hjälper med att pausera arbetet, att förbättra ergonomin samt att förbättra arbetshälsan. 

Programmet innehåller mångsidiga gymnastikvideor för hela kroppen enligt nya gymnastikrekommendationer. 

Förfrågningar

Jari Perkiömäki 
rektor 
050 384 3454