Musikteori, magister

Skaffa dig gedigna kunskaper för att arbeta med krävande uppgifter som musikexpert.

Varför hos oss?

Du får gedigna kunskaper i musik som gör att du kan arbeta med krävande uppgifter som expert på ett av världens bästa scenkonstuniversitet. Studierna förbereder dig för att kunna delta i debatten inom musikgemenskapen och i övriga samhället. Musikteoretikerna arbetar som musikexperter och i krävande uppgifter inom musikpedagogiken som lärare, redaktörer, forskare och musiker.

Utbildningens innehåll och mål

Kärnan i utbildningen i musikteori består av satslära, musikanalys, instrumentation och instrumentstudier. På magisternivå fördjupar du dig i musikforskning och i studier som fördjupar dina kunskaper i ditt forskningsämne.

De som söker till komposition och musikteori som huvudämne bedöms i olika urvalsgrupper. Den sökande kan samma år söka till båda huvudämnena. Utbildningens nivå förutsätter bättre grundkunskaper i musikteori och gehör samt bred kännedom om västerländsk konstmusik än för Sibelius-Akademins övriga utbildningsprogram. De som söker till komposition som huvudämne förutsätts också ha en skapande musikbegåvning.

Lärare

Våra lärare är alla experter inom sina områden. Utbildningsprogrammet har sin fasta lärarkår och gästas vidare regelbundet av internationella musiker i toppklass. Flera av våra lärare är också välkända forskare.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta studera genom att söka in på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Urvalsguide

Målexamen och studietid

Musikmagister (MMus)
2,5 år

Ansökningstid

Nästa ansökningstid är i januari 2024. Studierna börjar i augusti 2024.

Ansökningsspråk

engelska, finska, svenska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

Läsårsavgift för studerande som studerar på engelska och kommer från länder utanför EU och EES 5000€.
Läs mer om läsavgifter

Handledande lärare

 • Minna Holkkola

  Lektor, musikteori, Komposition and musikteori, Sibelius-Akademin
  +358505296492
  minna.holkkola@uniarts.fi
 • Lauri Suurpää

  Professor, musikteori, Komposition and musikteori, Sibelius-Akademin
  +358407104256
  lauri.suurpaa@uniarts.fi

Enhet

Sibelius-Akademin

Fråga om ansökning

siba.ansokan@uniarts.fi