Theobald Böhm, en gigant bland flöjtisterna

Sibelius-Akademins flöjtstuderande framför Theobald Böhms musik.

Tyska Ludwig Böhm berättar om sin förfader Theobald Böhms flöjtfyllda liv och banbrytande uppfinningar. Sibelius-Akademins flöjtstuderande framför Theobald Böhms musik.

Theobald Böhm (1794–1881) är särskilt känd för att ha utvecklat den moderna tvärflöjten. Flöjtmodellen som Böhm utvecklade år 1847 är fortfarande någorlunda oförändrad i användning.

Theobald Böhm är den mest kända flöjtbyggaren någonsin. Böhm var också en av sin tids mest betydande flöjtvirtuoser och en respekterad pedagog. Han var också en mycket produktiv kompositör och arrangör. Dessutom var han en uppfinnare, en mångsidigt produktiv idéskapare och ett universellt geni.

Ludwig Böhm, sonsons son till Theobald Böhm, berättar med hjälp av bilder om sin berömda förfaders mångsidiga och rikliga livsverk. Presentationen är på engelska.

Sibelius-Akademins flöjtstuderande och kammarpianisterna spelar utvalda godbitar från Theobald Böhms produktioner.

Artister

  • Flöjtstuderande och kammarpianister vid Sibelius-Akademin

Se hela programmet och artisterna på finska.

Mer information: Petri Alanko, petri.alanko@uniarts.fi

Totalrenovering av Mannerheimvägen

Tillgången till Musiikkitalo från Mannerheimvägen kommer att vara svår. Vi rekommenderar att du tillåter tillräckligt med tid för din ankomst och använder ingången på sidan av Kansalaistori om möjligt. Enligt aktuell information kommer infarten till Mannerheimvägen också att vara i bruk under hela renoveringen, men gångvägarna kan ibland vara utmanande.

Vi rekommenderar att du följer de officiella informationskanaler för renoveringsprojektet, där du kan hitta den senaste informationen.

Tid

28.3.2023 kl 19:00 – 21:00

Plats

Camerata

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musikhuset

Se konserten gratis via stream

Biljetter

Fritt inträde

Plats på kartan

Se vägbeskrivning