Hae Teatterikorkeakouluun

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu vastaa esittävien taiteiden ylimmästä opetuksesta Suomessa. Teatterikorkeakoulussa taide, esitys, koulutus ja tutkimus ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään.

Hakukohteet

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu valitsee uusia opiskelijoita aina keväisin. Hakuaika on 8.1.–27.1.2016. Hakemusten ennakkotehtävineen ja liitteineen on oltava perillä Teatterikorkeakoululla viimeistään 27.1.2016 klo: 15:00.

*Hakuaika on päättynyt*

 

Valintaoppaat 2016

Lue sekä yleinen valintaopas että koulutusohjelman oma opas.

 

Kolmivuotiset kandidaatin koulutusohjelmat

Viisivuotiset maisterin koulutusohjelmat (kandi+maisteri)

Kaksivuotiset maisteriohjelmat ja maisteriopinnot

 

Seuraaviin hakukohteisiin ei ole valintoja vuonna 2016:

  • Koreografian maisteriohjelma
  • Tanssijantaiteen maisteriohjelma
  • Master's Degree Programme in Live Art and Performance Studies (LAPS)

Seuraavan kerran näihin hakukohteisiin otetaan uusia opiskelijoita todennäköisesti vuonna 2017.
 

Taideyliopiston opiskelija - Opiskeluoikeuden/koulutusohjelman/pääaineen vaihto akatemiasi sisällä tai akatemioiden välillä. Hakuaika 8.-27.1.2016. Lisätietoa täällä.

 

Ohjeet tohtorikoulutukseen hakemisesta löytyvät täältä

Tietoa valintakokeista

Kaikkien koulutusohjelmien kokeet ovat monivaiheiset. Monien koulutusohjelmien pääsykokeissa hakija saa tietää illalla, pääseekö seuraavana päivänä jatkoon. Lisäksi aamupäivän jälkeen voi olla välikarsinta ennen iltapäivätunteja. Joissain pääsykokeissa annetaan kotona tehtäviä välitehtäviä.

 

Valintakoepäiviin kannattaa suhtautua maltillisesti. Putoamisesta ei tarvitse lamaantua, eikä putoaminen tarkoita sitä, etteikö hakija olisi lahjakas. Sisään otettavien opiskelijoiden ryhmäkoot ovat niin pienet, että raati joutuu usein hyvinkin vaikeiden päätösten eteen; monista hyvistä hakijoista on haastavaa karsia vain muutama jatkoon. Joskus käy niin, että raati keskeyttää esityksen. Kyseessä ei ole hakijan epäonnistuminen, vaan raati on esimerkiksi nähnyt tarpeeksi voidakseen jo arvioida hakijan taitoja.

 

Teatterikorkeakoulun valintakokeista liikkuu paljon legendoja. Minkään internetkeskustelun pohjalta ei kuitenkaan kannata tehdä johtopäätöksiä, sillä jokaisella on subjektiivinen näkemys ja kokemus. Pääsykokeissa keskitytään siihen, mikä on keskeistä tulevassa koulutuksessa.

 

Jokainen hakija saa hyvissä ajoin tiedon siitä kutsutaanko hänet pääsykokeisiin. Jos hakija saa kutsun, tulee pääsykoekutsun mukana tarkemmat ohjeistukset ja neuvot pääsykokeisiin.

 

Teatterikorkeakoulussa opiskelu vaatii omistautumista. Koulupäivät venyvät usein pitkiksi, opintoihin kuuluu paljon kuntoharjoitteita ja kaikessa opetuksessa painotetaan myös teatterin ja taiteen tuntemusta.

 

Valintakokeiden karsintasysteemi on kaikissa koulutusohjelmissa erilainen ja niiden kestot vaihtelevat. Kahteen koulutusohjelmaan hakenut henkilö voi molemmissa hakuvaihtoehdoissa jatkoon päästyään osallistua esimerkiksi sekä dramaturgian että ohjauksen pääsykokeisiin, mutta niiden yhteensovittaminen päällekkäisten koepäivien vuoksi saattaa käydä hankalaksi. Tällöin hakijan on itse päätettävä, kummassa kokeessa jatkaa. Annettuja pääsykoeaikoja ei voi vaihtaa.

 

Aloituspaikkojen määrää harkitaan vuosittain aina erikseen, mutta kovin suuria muutoksia niihin ei ole viime vuosina tullut.

 

 

Yhteystiedot

Teatterikorkeakoulun hakijapalvelut

puh. 040 661 4662  (ma-pe klo 9-15)

sähköposti:  teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

 

Teatterikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 29
00097 Taideyliopisto

(Käyntiosoite ja osoite kuriiripostille:
Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki)
Katso kartta