Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Tanssitaide, kandidaatti

Ohjelmassamme kasvat taiteilijaksi, jonka ammattitaidon perustana on tanssin ymmärtäminen kulttuurisena kehon ja mielen taiteena.

Jussi Ulkuniemi

Miksi meille?

Tanssitaiteen kandidaatin koulutusohjelmassa kasvat asiantuntevan opettajakunnan ja kansainvälisten vierailijoiden opetuksessa esiintymistaitoiseksi, koreografista kykyä omaavaksi itsenäiseksi ja reflektiiviseksi taiteilijaksi. Lisäksi saat valmiudet toimia tanssitaiteen moninaisissa ja muuttuvissa toimintaympäristöissä.

Tanssitaiteen koulutusohjelmaan järjestetään haku joka toinen vuosi.

Sisältö ja tavoitteet

Tanssitaiteen koulutusohjelma on tanssitaiteen kandidaatin tutkintoon johtava, kolmivuotinen (180 op) koulutus ja tanssin taiteellinen peruskoulutus. Koulutus tarjoaa sinulle valmiuden toimia tanssin kentällä moninaisissa ammattitehtävissä ja pyrkiä tanssin alan maisteriopintoihin. Tavoitteenamme on kouluttaa monipuolisia tanssitaiteilijoita, joiden ammattitaidon perustana on tanssin ymmärtäminen kulttuurisena kehon ja mielen taiteena, jossa tieto ja taito yhtyvät.

Kolmivuotinen tanssitaiteen kandidaatin tutkinto koostuu tanssi- ja liiketekniikoiden, somaattisten menetelmien, ääni-ilmaisun, taiteen- ja tanssinhistorian ja esitysteorian sekä esiintyjäntyön opinnoista. Opiskelijat perehtyvät ensisijaisesti nykytanssiin. Improvisaation ja komposition eri muodot ovat myös tärkeä osa koulutusta. Koreografiset työpajat ja improvisaatiojaksot luovat pohjaa oman liikkeen löytämiselle ja kehittämiselle itsenäisen työskentelyn osana. Suuren opintokokonaisuuden muodostavat taiteelliset projektit ja niiden prosessit.

Taiteelliset projektit

Opinnoissa pääset tekemään taiteellisia demoja ja esityksiä yksin ja yhdessä muiden tanssin ja koreografian opiskelijoiden kanssa. Teet yhteistyötä taiteellisissa projekteissa myös Teatterikorkeakoulun muiden koulutusohjelmien opiskelijoiden kanssa.

Opiskelijavaihto

Tanssitaiteen koulutusohjelman opiskeluympäristö on kansainvälinen. Pääset opiskelemaan yhdessä ulkomaalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa ja saat opetusta kansainvälisiltä opettajavierailta. Voit myös sisällyttää kansainvälistymisosion opintoihisi. Se voi olla esimerkiksi opiskelijavaihtoa kansainvälisessä Erasmus-partnerikoulussa.

Tiiviit yhteydet työelämään

Tanssin koulutusohjelman opinnot valmistavat sinua toimimaan tanssitaiteen moninaisissa ja muuttuvissa toimintaympäristöissä. Aktiivinen alumnitoimintamme mahdollistaa yhteydet tanssin kentälle jo opiskeluaikanasi. Alumniyhteistyön muotoja ovat esimerkiksi työharjoittelumahdollisuudet, vierailevat opettajat ja kummitoiminta. Opiskeluaikanasi sinulla on mahdollisuus pyytää koulutusohjelmasta jo valmistunut taiteilija mentoriksesi. Kummit sitoutuvat seuraamaan opiskelijan esityksiä ja demoja sekä toimimaan keskusteluapuna tarpeen mukaan.

Maisteriopinnot

Kandidaatintutkinto tanssin koulutusohjelmasta antaa sinulle hakukelpoisuuden tanssitaiteen maisterin opintoihin. Voit hakea esimerkiksi tanssijantaiteen maisteriohjelmaan, koreografian maisteriohjelmaan tai tanssinopettajan maisteriohjelmaan.

Opettajat

Opettajamme ovat kokeneita asiantuntijoita alallaan. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti tanssin ja muiden taiteenalojen huippuosaajia.

Tutustu opintojen arkeen

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Tanssitaiteen kandidaatti (tanssit. kand.)
3 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Sanna Myllylahti

    Lehtori, Tanssitaiteen koulutusohjelma, Teatterikorkeakoulu
    +358440504722
    sanna.myllylahti@uniarts.fi

Yksikkö

Teatterikorkeakoulu

Kysy hakemisesta

teak.hakijapalvelut@uniarts.fi