Koreografia, maisteri

Syvennä ja kehitä taiteellista ääntäsi ja artikuloi tutkimustasi, jotta voit vaikuttaa yhteiskuntaan ja työskennellä tulevaisuuden taiteilijana.

Miksi meille?

Koreografian maisteriohjelma sisältää kahden vuoden päätoimiset opinnot, joiden avulla kehität taiteellista osaamistasi ja alan tuntemusta. Opit pohtimaan kriittisesti nykykoreografian käytäntöjä ja strategioita sekä ymmärtämään niitä ja lisäksi perehdyt taiteen ja yhteiskunnan vuorovaikutussuhteeseen.

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Koreografian kaksivuotinen maisteriohjelma johtaa tanssitaiteen maisterintutkintoon. Ohjelma (120 op) koostuu koreografiaopinnoista, omista taiteellisista projekteista, viitekehysopinnoista, valinnaisista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opinnoissa keskitytään koreografian ja esitystaiteen ajankohtaisiin lähestymistapoihin ja metodologisiin kysymyksiin, eri diskursseihin yhteiskunnasta ja taiteesta sekä taiteilijan työympäristöön. Opiskelijan omat taiteelliset projektit ovat tärkeässä roolissa, samoin yhteistyö muiden koulutusohjelmien opiskelijoiden kanssa.

Lähtökohtana on historiatietoinen perehtyminen koreografiaan, mutta samalla kannustamme kriittiseen, avoimeen ja tutkimukselliseen työskentelytapaan.Työskentelet kollektiivisessa oppimisympäristössä, joka tukee taiteellista kehitystä, dialogia ja yhteistyötä, ja sovellat nykykoreografian ja esitystaiteen käytännöllisiä ja teoreettisia kysymyksiä taiteellisten prosessien yhteydessä.

Yhteistyö

Koreografian maisteriohjelma tekee yhteistyötä Taideyliopiston muiden koulutusohjelmien sekä Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) kanssa. Meillä on myös aktiivinen suhde taiteen ammattilaisiin: Taiteilijat ovat tervetulleita vierailemaan meillä, ja järjestämme opiskelijoille mentorointia.

Kansainvälisyys

Nykykoreografin työ on luonteeltaan kansainvälistä. Olemme aktiivisesti mukana kansainvälisissä kumppanuuksissa ja koulutusyhteistyössä. Opiskelijana pääset osallistumaan eurooppalaisiin tanssitapahtumiin ja vierailemaan muissa taideoppilaitoksissa. Ohjelmassa toimii joka vuosi myös vierailevia opettajia ja taiteilijoita, jotka vaikuttavat kansainvälisellä tanssin ja esitystaiteen kentällä.

Taiteelliset projektit

Koreografian maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet opiskelijan taiteelliseen toimintaan. Käytössä ovat akatemian esitystilat ja palvelut.

Opetussuunnitelma sisältää yksittäisiä taiteellisia projekteja ja esityksiä sekä avoimia näyttöjä. Tavoitteena on tukea opiskelijaa tämän henkilökohtaisen taiteellisen ilmaisun kehittymisessä ja tarjota mahdollisuus tutustua koreografian ja taiteellisen yhteistyön esteettisiin mahdollisuuksiin.

Opettajat

Opettajamme ovat kokeneita asiantuntijoita alallaan. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti alan huippuosaajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Katso koulutusohjelmassa aiemmin vierailleet opettajat.

Tohtorikoulutus

Maisterintutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ja valmiudet esimerkiksi tanssitaiteen tohtorin opintoihin. Taideyliopistossa tanssin alan tohtorikoulutusta tarjoaa Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (Tutke).

Tutustu opiskelun arkeen

Lue koulutusohjelman pitämää Koreoblogia, joka on avoin keskustelun ja jakamisen paikka kaikille koreografiasta kiinnostuneille.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Tanssitaiteen maisteri (tanssit. maist.)
2 vuotta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Hakukielet

englanti (en), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €. Lue lisää lukuvuosimaksusta

Yksikkö

Teatterikorkeakoulu

Kysy hakemisesta

 • Kirsi Monni

  Professori, Koreografian maisteriohjelma, Teatterikorkeakoulu
  +358405456350
  kirsi.monni@uniarts.fi
 • Jana Unmüssig

  Lehtori, Koreografian maisteriohjelma, Teatterikorkeakoulu
  jana.unmussig@uniarts.fi