Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Näyttelijäntaide, maisteri 

Vahvista omaa taiteilijuuttasi näyttelijäntaiteen maisteriopinnoissa.

henkilö ja useita televisionäyttöjä
Aya Brace

Miksi meille?

Maisteriopinnoissa pääset rakentamaan itsellesi sopivan opintokokonaisuuden yhteistyössä opettajien kanssa. Pääset opiskelemaan eri näyttelijäntekniikoita, liikuntaa, puhetta, laulua, musiikkia ja tekemään taiteellisia projekteja sekä ammattikentälle valmistavia ja tutkimuksellisia opintoja. 

Sisältö ja tavoitteet

Näyttelijäntaiteen maisteriopinnot ovat kullekin opiskelijalle yksilölliset ja vaativat vastuunottoa omasta kehittymisestä, opintojen pitkäjänteisestä suunnittelusta ja itsenäisestä työskentelystä. Suurin osa kursseista on valinnaisia. 

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta ja yhteisestä opetustarjonnasta, sekä koti- ja ulkomaisista yliopistoista. Lisäksi voit sisällyttää henkilökohtaiseen opetussunnitelmaasi myös Teatterikorkeakoulun ulkopuolella tehtäviä taiteellisia projekteja. 

Maisteriopinnoissa oman taiteilijuuden vahvistaminen on keskeinen tavoite. Opiskelijan kokemukset ja havainnot maailmasta ovat tärkeitä suunnannäyttäjiä opintojen alusta lähtien. Taiteellisen muodon saaneina ne ovat produktioiden, kirjallisten raporttien ja lopulta maisterin taiteellisen ja kirjallisen opinnäytteen oleellista sisältöä. 

Uusi opetussuunnitelma tulossa

Taideyliopistossa on käynnissä opetussuunnitelmatyöuudistus. Uusien opetussuunnitelmien mukainen opetus käynnistyy syyslukukauden alussa 2024. Huomioithan tämän tutustuessasi nykyiseen opintosuunnitelmaan. 

Opettajat

Opettajamme ovat kokeneita asiantuntijoita alallaan. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti alan huippuosaajia. 

Katso tämän koulutusohjelman opettajat 

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi teatteritaiteen tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opiskelun arkeen

Tavoitetutkinto ja -aika

Teatteritaiteen maisteri (TeM)
5 vuotta

Yksikkö

Näyttelijäntaide
Teatterikorkeakoulu

Hakukielet

suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.

Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vastuuopettaja

  • Elina Knihtilä

    Professori, Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, Teatterikorkeakoulu
    +358505240927
    elina.knihtila@uniarts.fi

Kysy hakemisesta

teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

Opiskelijat ja valmistuneet Max-katalogissa