Piano, klassik instrument, magister

Studera till professionell pianist, utveckla ditt konstnärskap och förbered dig för arbetslivet under internationellt uppskattade lärare.

Kädet soittavat pianoa

Varför hos oss?

Kom och studera på ett av de bästa scenkonstuniversiteten i världen! Som pianostuderande på Sibelius-Akademin får du en nationellt och internationellt uppskattad undervisning av inhemska och internationella musiker och pedagoger i toppklass. Bland internationellt framgångsrika pianister som utbildats på Sibelius-Akademin kan nämnas Paavali Jumppanen, Antti Siirala, Laura Mikkola, Gergely Bogányi, Olli Mustonen och Henri Sigfridsson.

Utbildningens innehåll och mål

Pianostudierna förbereder dig för att arbeta som självständig konstnär och du kommer att behärska den spelteknik och de stilar som den centrala repertoaren kräver. Studierna förbereder dig för arbete som solist, kammarmusiker och pedagog.

På magisternivå fortsätter du att studera ditt huvudinstrument. Tillvalsstudierna ger möjlighet till breda kunskaper eller så kan du välja att fördjupa dig i något ämne. 

Förutom ur Sibelius-Akademins utbud kan du välja studieperioder ur Konstuniversitets övriga akademiers utbud samt det gemensamma utbudet. 

Lärare

Lärarna på pianoprogrammet är experter på solorepertoar, pianopedagogik, periodinstrument, kammar- och liedmusik och olika perioders framförandesätt. Den redan musikaliskt rika studiemiljön berikas ytterligare av att internationella konstnärer och pedagoger i toppklass regelbundet gästar programmet.

Doktorandstudier

Efter examen har du möjlighet att fortsätta på doktorandprogrammet i musik och inrikta dig på vetenskapliga, konstnärliga eller tillämpade doktorandstudier. På Konstuniversitetet kan du avlägga licentiat- och doktorsexamen som påbyggnadsstudier.

Urvalsguide

Målexamen och studietid

Musikmagister
2,5 år

Ansökningstid

Nästa ansökningstid är i januari 2024. Studierna börjar i augusti 2024.

Ansökningsspråk

engelska, finska, svenska Läs mer om våra språkkunskapskrav

Studieavgifter

För studerande från länder utanför EU och EES 5000 €.
Läs mer om läsårsavgiften

Handledande lärare

  • Tuija Hakkila

    Professor, piano, Piano, dragspel, gitarr och kantele, Sibelius-Akademin
    Timlärare, Piano, dragspel, gitarr och kantele, Sibelius-Akademin
    +358407104388
    tuija.hakkila@uniarts.fi

Enhet

Sibelius-Akademin

Fråga om ansökning

siba.ansokan@uniarts.fi