Online konsert: Suor Angelica & L’amico Fritz

En afton med två operor: känslosamma Suor Angelica av Giacomo Puccini och komiska L’amico Fritz av Pietro Mascagni.

Suor An­gel­ica & L’amico Fritz

Det kommer att finnas inspelningar tillgängliga av dessa operaer. De kommer att finnas tillgängliga i en månad.

Suor Angelica är en tragisk berättelse om moderskärlek, försoning och nåd – inbäddad i Puccinis betagande musik. I L’amico Fritz ställs den inbitne ungkarlen Fritz inför dilemmat av sin överraskande förälskelse i vackra Suzel.

Suor Angelica är en tragisk berättelse om adelskvinnan Angelica, som låsts in i ett kloster eftersom hon fött ett utomäktenskapligt barn. När hennes moster, Furstinnan, kommer på besök, tror Angelica att hon har uttjänat sitt straff och får återvända hem. Furstinnan kommer dock med nyheter som får drastiska följder för Angelica. Handlingen som berättar om moderskärlek, försoning och nåd trakteras genom Puccinis känslofulla och betagande musik.

Pietro Mascagnis komiska opera L’amico Fritz handlar om godsägaren Fritz som är en inbiten ungkarl med inga planer på att gifta sig. Hans listige vän David drar Fritz in i en vadslagning som mot förmodan väcker Fritz känslor för vackra Suzel. I hemlighet märker Suzel att också hon hyser varma känslor för Fritz. Men hur ska de kunna tala om sina känslor för varandra, då Daniel påstår att Suzel är förlovad med någon annan?

Sibelius-Akademins opera
Markus Lehtinen, musikalisk ledning
Johanna Freundlich, regi
Emilia Eriksson, kostym
Tuija Luukkainen, mask
Jukka Kolimaa, ljus

Studerandena i Sibelius-Akademins operautbildning uppträder under utbildningen i fyra fullskaliga produktioner och en dramatiserad konsert med pianist. Produktionerna genomförs i samarbete med inhemska och utländska yrkeskonstnärer inom opera och scenkonst.

Mer information: Mirka Rättyä

Tid

7.5.2021 kl 18:00 – 20:30

Plats

Online evemang

Biljetter

Fritt inträde