Online konsert: Sommarens unga artister: Sirja Nironen

Sirja Nironen, som under våren 2021 hänförde lyssnarna som solist för Radions Symfoniorkester, och Mackenzie Melemed, vinnaren av den fjärde internationella Maj Lind-pianotävlingen, uppträder för första gången tillsammans

Sirja Nironen
Anna-Maria Viksten

Konserter avbryts från publiken till 12.9.2021 på grund av den rådande koronasituationen.

You can watch a free live stream of the concert on Youtube, 26 August, 19–20.

Natten är sagornas och stjärnornas tid. Konserten byggs upp runt den klara nattens paradox – stjärnorna lyser som starkast när natten är som mörkast. Efter det sällan hörda Nuit Calme av Bosmans leder Barber och Chopin åhörarna djupt ned i romantikens väsen och en fest med mästare. Efter pausen kommer en ny natt – det är dags för Janáčeks Pohádka och konserten avslutas med Tarja Valkonens Wounded Angel. 

Program

Henriëtte Bosmans: Nuit Calme (1926) 
Samuel Barber, Sonata för cello och piano, Op. 6 (1932)
Frédéric Chopin: Introduction et Polonaise brillante i c dur, Op. 3 (1829)
Leos Janáček: Pohádka (Fairy Tale) för cello och piano (1910)
Tara Valkonen: Wounded Angel (2018)

Artister

Sirja Nironen, cello
Mackenzie Melemed, piano

Mer information: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi

Serien Sommarens unga artister presenterar nyutexaminerade studerande på Konstuniversitetets Sibelius-Akademi som varit mycket framgångsrika i sina studier.

Musik, av den lite senare sorten

Studerandena vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi uppträder årligen på över 700 konserter. Konserterna vid den internationellt uppskattade akademin utgör ett skyltfönster för framtida toppmusikers arbete och erbjuder oförglömliga konstupplevelser.

Tid

26.8.2021 kl 19:00 – 20:00

Plats

Online konsert

Mer information


Konserter avbryts från publiken till 12.9.2021 på grund av den rådande koronasituationen. Mer information om konsertlokaler och biljettförsäljning kommer att ges efter den 12 september 2021.